StoryEditor
transferi

Hajduk prodao Čolinu u Bundesligu, po informacijama Nijemaca Splićani su na njemu izgubili 400 tisuća eura

Piše desk  /  14.01.2023., 10:42h

Službeno je završen transfer Davida Čoline (22) iz Hajduka u njemačkog prvoligaša Augsburg, gdje je potpisao ugovor do 2027. godine. Lijevi bek odlazi iz Hajduka nakon nešto više od tri godine tijekom kojih je upisao ukupno 109 službenih nastupa te postigao tri pogotka uz isto toliko asistencija.

Visina transfera još nije poznata. Isprva se govorilo o 750 tisuća eura uz moguće bonuse, no njemački Sky tvrdi da će ga Augsburg platiti tek 300 tisuća eura. Hajduk je pak Čolinu doveo 2019. iz Monaca za 700 tisuća eura pa bi, prema informacijama Nijemaca, Splićani na njemu izgubili novac. Uz to ga prodaju i za cijeli milijun eura manje nego Dinamo, koji ga je kao 18-godišnjaka poslao u Monaco.

Ipak, Čolini je na kraju sezone istjecao ugovor pa su u Hajduku očito htjeli barem nešto utržiti. Pritom je mladi lijevi bek u Hajduku pao u drugi plan dolaskom Darija Melnjaka, koji je postao jedan od najvažnijih igrača splitske momčadi. Čolina je stoga nerijetko morao igrati i na neprirodnim pozicijama u veznom redu te na desnom beku.

Podsjetimo, Augsburg je samo dan prije Čoline doveo još jednog igrača iz SuperSport HNL-a. Mladi napadač Dion Drena Beljo (20) iz Osijeka je stigao u transferu vrijednom između tri i pet milijuna eura.

Čolina: Želim da se u petom mjesecu slavi još luđe i jače nego kad smo osvojili Kup

"Htio bih se zahvaliti cijelom klubu na predivne, skoro četiri godine. Od suigrača s kojima sam igrao, do svih ostalih zaposlenika koji možda nisu toliko vidljivi, ali puno znače za Hajduk. Zahvaljujem se i navijačima jer su bili uz nas, bodrili nas u dobru i zlu", rekao je Čolina na oproštaju od Hajduka i dodao:

"Kad nam je njihova podrška trebala uvijek su bili uz nas. Mojim suigračima, navijačima, Upravi kluba, želim puno sreće i veselja u nadolazećem razdoblju i da se u petom mjesecu slavi još luđe i jače nego što je to bilo prošle godine kad smo osvojili Kup."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:41