StoryEditor
transferi

Hajduk ostvario najskuplji transfer u povijesti: Velikog talenta kupio Tottenham

Piše desk  /  25.09.2023., 14:13h

Luka Vušković (16) postaje igrač Tottenhama, a pridružit će im se na ljeto 2025. godine, kada bude imao 18 godina. Vijest je i na Facebooku potvrdio sam Hajduk.

Hajduku pripada rekordna odšteta od 11 milijuna eura. Nakon dugih, neizvjesnih i iscrpljujućih pregovora, gdje je vodstvo Hajduka preuzelo i rizik, s obzirom da su ranije imali službene ponude Manchester Cityja i PSG-a, ali ne na taj iznos, konačno je definiran transfer koji donosi rekordan novac u blagajnu.

Ono što je najvažnije za naglasiti je da sav novac ide Hajduku jer nije postojao posrednik u pregovorima kao ni komisija. Također, dogovorena je fiksna odšteta, nema naknade od budućeg transfera.

Luka Vušković do zime ostaje na Poljudu, a tada će u dogovoru Tottenhama i Hajduka negdje na posudbu. U vrijeme dok će još biti s Hajdukom, trenirat će s prvom momčadi, ali trener Ivan Leko nema prema njemu nikakvu obaveznu minutažu, može ga koristiti koliko god želi, a moguće je čak i da koji susret nastupi za juniore jer nekad je bolje da igra, nego da samo trenira. Ugovor ne obavezuje Hajduk glede minutaže.

Pregovori su odvijani direktno između predsjednika Lukše Jakobušića i Daniela Levyja, gdje je Vuškovićeva priča tek otvorila jako dobre odnose između klubova, koji bi se u perspektivi mogli odraziti na još nekim poljima. Ono što je najviše zanimalo navijače Hajduka, a to je povratak Ivana Perišića, također je dio razgovora koji su išli u jako dobrom smjeru, ali je ta priča sada malo pala u drugi plan, s obzirom na tešku ozljedu Perišića, gdje je prioritet da se on što je moguće brže oporavi.

Oglasio se i Luka 

Odmah nakon prodaje Luka se oglasio na društvenim mrežama kluba iz Splita. 

"Prije svega želim se zahvaliti Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenicima Kluba. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inozemstva te sam nastojao ostati na zemlji, trenirati i pripremati se za nove izazove. Velika je čast vidjeti da je jedan klub poput Tottenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljnjem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu momčad", rekao je. 

Najskuplji u povijesti 

Luka Vušković postaje najskuplje plaćeni branič u svojoj dobi u povijesti.

Bio je član juniora koji su osvojili drugo mjesto u Ligi prvaka mladih, ostvarivši najveći rezultat u povijesti Akademije Hajduka, ali i hrvatskog klupskog nogometa u mlađim kategorijama. Luka Vušković upisao se u povijest Hajduka. Sa samo 16 godina i dva dana debitirao je u dvoboju s Dinamom, a tri dana poslije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala kupa i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Kluba u službenim utakmicama. Ukupno je u Hajdukovom dresu do sada upisao 11 službenih nastupa, a bio je dio momčadi koja je prošle sezone osvojila Kup.

Prije Vuškovića najveći transfer bio je prodaja Nikole Vlašića u Everton za 10 milijuna eura.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:53