22.05.2022.,Zagreb,Lucko - Nakon utakmice Dinamo - Hajduk (3:1), krenuo je masovni povratak Torcide prema jugu, a na putu su izbili i neredi, odnosno opca tucnjava s policijom, pa je tako zatvorena dionica autoceste A1 između cvorova Lucko i Karlovac. Autocesta je zatvorena u oba smjera. Photo: Goran Stanzl/PIXSELLGORAN STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
navijački neredi

Hajduk o neredima: "Stvarni problemi i uzroci se moraju jasno detektirati, očekujemo odgovore"

Piše desk  /  22.05.2022., 20:46h

O jučerašnjim neredima se HNK Hajduk oglasio priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

HNK Hajduk osuđuje svako nasilje. Nakon nemilih sinoćnjih događanja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve dionike hrvatskog nogometa na razum, dostojanstvo i mir.

Žao nam je što smo jučer ostali uskraćeni za energiju i potporu koju nam naši navijači pružaju tijekom cijele sezone, ali razumijemo da je to kulminacija svih diskriminirajućih odluka koje već godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama.

Smatramo da se jasno moraju detektirati stvarni problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posljedica, a umalo i do tragičnog ishoda. Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno rješenje ovog problema.

Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mjesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog nogometnog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati.

Od ovog trenutka u potpunosti se fokusiramo na pripremu finala, a od svih dionika nemilih događaja, kao i cjelokupna hrvatska javnost, očekujemo odgovore.

HNK Hajduk Split"

Dnevnik.ba

20. lipanj 2022 14:18