StoryEditor
žestok udarac za dinamo

Hajduk ipak uspio! Brekalo odabrao lidera HNL-a nakon što ga je Dinamo odbio

Piše desk  /  27.01.2024., 14:12h

Josip Brekalo (25), lijevo krilo Fiorentine i reprezentativac Hrvatske, otpisan je u klubu iz Firence te ga sati dijele od posudbe u Hajduk do kraja sezone.

Fiorentina je Brekala kupila u prošlom zimskom prijelaznom roku od Wolfsburga za 1.7 milijuna eura, ali trener Vicenzo Italiano već dugo ne računa na njega. Brekalo ima ugovor do 2026. te godišnju plaću od 1.7 milijuna eura. Zato ga se Fiorentina barem privremeno želi riješiti. 

Činilo se da će joj to uspjeti s Brekalovim matičnim klubom Dinamom. Podsjetimo, Brekalo je u srijedu bio spreman za put u Zagreb i navodno je već bio u zračnoj luci. Dinamo je do srijede prijepodne trebao poslati dokumentaciju, ali to nije učinio. U Maksimiru su se u to vrijeme bavili porazom od Lokomotive i eventualnom smjenom Sergeja Jakirovića, koja se na kraju nije dogodila.

Sve je bilo dogovoreno, ali...

Talijani su na kraju odustali od čitavog posla i Brekalo je ostao u Firenci. Dinamo ga je želio posuditi do kraja sezone uz neto mjesečnu plaću od 110.000 eura te još 100.000 eura bruto bonusa za eventualno osvajanje titule. 

Fiorentina je potom zatražila i naknadu za posudbu od 500.000 eura, što je Dinamu bilo previše. Dogovoreno je da će Dinamo platiti 100.000 eura posudbu, 100.000 eura ako Dinamo osvoji naslov prvaka i još 200.000 ako se plasira u skupinu Lige prvaka. Sve je trebalo biti riješeno, ali zbog turbulentnog razdoblja u Dinamu sve je otpalo.

Hajduk se ekspresno vratio u priču

Onda se u priču ekspresno vratio Hajduk. Splićani su, naime, kao što smo pisali prije mjesec dana, još tada pristupili Fiorentini i Brekalovom zastupniku sa željom da posude igrača. Brekalo je ipak odabrao Dinamo, ali nakon što su ga tamo izradili, okrenuo se Hajduku.

Lider HNL-a plaća Fiorentini 200 tisuća fiksno i bonuse

Gianluca Di Marzio, jedan od najpouzdanijih izvora za transfere, posebno iz Italije, otkriva detalje obrata: "Hajduk je preko noći postigao dogovor s Fiorentinom. Brekalo odlazi u Split na posudbu, a Fiorentina će za to od Hajduka dobiti 200 tisuća eura." Fabrizio Romano navodi da će Hajduk isplatiti Fiorentini i bonuse ovisno o tome osvoji li naslove u hrvatskim natjecanjima te tome u koji se euro-kup plasira.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:52