StoryEditor
Owen Hargeaves:

"Gvardiolu je katastrofa protiv Haalanda velika škola. Bit će najbolji na svijetu"

Piše desk  /  15.03.2023., 10:43h

Owen Hargeaves je u prvom desetljeću s Bayernom i Manchester Unitedom osvojio sve, a posebno je istaknut bio u Münchenu, gdje je uzeo četiri njemačka naslova, tri kupa i Ligu prvaka. S Unitedom je osvojio po jedan engleski i europski naslov, ali tamo su ga sasjekle ozljede.

Sada je stručni komentator BT Sporta i CNN-a, a u tom svojstvu je pohvalio Joška Gvardiola nakon uzvrata osmine finala Lige prvaka usprkos njegovoj očajnoj partiji. Leipzig je kod Manchester Cityja izgubio 7:0, a Erling Haaland, kojeg je neuspješno čuvao Gvardiol, za samo 41 minutu postigao je čak pet golova. 

Gvardiol je u izvještajima i komentarima nakon utakmice istaknut kao vjerojatno najgori igrač gostiju, a Hargreaves je jedini koji ga hvali. Bivši reprezentativac izjavio je da će teška lekcija koju je Gvardiol (21) dobio na Etihadu od njega napraviti boljeg igrača. "Gvardiol je apsolutno top igrač. Uvjeren sam da će postati najbolji stoper na svijetu. Istina, danas je bio jako loš, ali je ujedno tako i puno naučio.

Osim toga, uvjerio se da će mu biti bolje igrati u momčadi kao što je City nego protiv nje." Hargreaves misli na to da će Gvardiol očekivano na ljeto otići iz Leipziga za iznos od preko 100 milijuna eura, i to najvjerojatnije upravo u City, iako ga žele još Chelsea, Liverpool i Real. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:58