StoryEditor
liga prvaka

Gvardiol zabio Cityju i postavio novi hrvatski rekord

Piše desk  /  23.02.2023., 09:55h

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Manchester Cityja završila je 1:1. Jedini pogodak za Leipzig zabio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol i tako donio remi svom klubu nakon što je prethodno Riyad Mahrez zabio za vodstvo Cityja.

Bolju igru u nastavku domaćin je okrunio golom i izjednačenjem u 70. minuti. Halstenberg je ubacio iz kornera, a Joško Gvardiol je sjajnim skokom nadvisio obranu Cityja i glavom zakucao loptu za poravnanje. Ovo je Jošku drugi gol ove sezone u Ligi prvaka.

Popravio Pjacin rekord

Prvi je zabio Realu u grupi u pobjedi 3:2. Bolju igru u nastavku domaćin je okrunio golom i izjednačenjem u 70. minuti. Halstenberg je ubacio iz kornera, a Joško Gvardiol je sjajnim skokom nadvisio obranu Cityja i glavom zakucao loptu za poravnanje. Ovo je Jošku drugi gol ove sezone u Ligi prvaka, a ujedno i gol za rekord.

Naime, Gvardiol je nakon ovog pogotka najmlađi Hrvat koji je ikad zabio u nokaut-fazi Lige prvaka. Prije njega je to bio Marko Pjaca koji je kao igrač Juventusa zabio Portu za slavlje 2:0 kada je imao 21 godinu i 292 dana. Gvardiol je do gola došao sa samo 21 godinom i 30 dana.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:27