StoryEditor
hrvatski stoper

Gvardiol glavna tema na Otoku: Legende engleskog nogometa oduševljene njegovom partijom

Piše desk  /  23.02.2023., 10:28h

Joško Gvardiol glavna je tema nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka, Leipzig - Manchester City 1:1. Odlično je čuvao Erlinga Haalanda i to tako da je možda najboljeg napadača svijeta sveo na tek 22 dodira na cijeloj utakmici.

Fenomenalni golgeter je igrao svih 90 minuta, ali je pod Gvardiolom oborio negativni rekord u Ligi prvaka što se tiče mizernog broja kontakata s loptom. Osim što je zaustavio slavnog napadača, uskoro najskuplji branič u povijesti postigao je i impresivan gol.

Gvardiol je dakle odigrao impresivan meč u oba smjera, ali dvije njegove brojke pokazuju da mu je ovo jedna od partija života i to protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Protiv Cityja je imao 89 dodira, najviše što je bilo koji igrač ostvario ove sezone protiv tog kluba u Ligi prvaka.

Njegovim pogotkom, ali i generalnom partijom oduševljene su engleske legende koje su komentirale utakmice za razne televizije.

"Gledao sam ga na Svjetskom prvenstvu na kojem je bio veličanstven. Znate što mi se posebno sviđa kod njega? Njegov temperament. Možete vi imati sve atribute koje želite, ali on je po temperamentu vrlu miran. To je ono što želite od stopera", rekao je Rio Ferdinand.

"Bio je to prekrasan ubačaj, ali pogledajte koliko je Gvardiol visoko skočio. Tu je postojao samo jedan pobjednik. Bio sam oprezan jer sam mislio da bi sudac mogao svirati prekršaj, ali svaka čast Gvardiolu. Bio je to stvarno odličan skok", rekao je Martin Keown.

"Tehnički, fizički... ma on može i povući prema naprijed, može i driblati. Taj tip ima sve. Tko god ga na kraju uspije dovesti, osigurat će si budućnost sa stvarno sjajnim igračem", izjavio je Owen Hargreaves.

Dnevnik.ba

26. srpanj 2024 01:18