StoryEditor
hrvatski stoper

Gvardiol: "Dinamo mi je dao sve! Želio bih se tamo vratiti jednog dana"

Piše desk  /  13.03.2023., 11:48h

Joško Gvardiol za službenu UEFA-inu stranicu najavio je utakmicu svog Leipziga i Manchester Cityja u Ligi prvaka. Leipzig u utorak od 21 sat gostuje kod engleskog prvaka u uzvratu osmine finala Lige prvaka, prva utakmica završila je 1:1.

"Prošle smo sezone ispali u grupnoj fazi natjecanja i bili smo tužni. Ove sezone nakon lošeg starta uspjeli smo proći grupnu fazu i plasirati se u nokaut gdje igramo s Manchester Cityjem. Uspjeli smo doma remizirati 1:1 i sad nas čeka težak revanš u Manchesteru, ali takav je nogomet i znamo da je sve moguće", rekao je Gvardiol pa progovorio o svojim ambicijama.

"Bundesliga, Liga prvaka, Njemački kup... Dakle, bitno mi je da budem što uspješniji ove sezone, a onda kada sezona završi mogu razmišljati što i kako dalje."

Omiljena pozicija?

"Libero. Volim imati loptu u nogama. Ali isto tako volim biti više uključen u igru ako mi utakmica i suparnik to dopuštaju. Naravno, volim tražiti druga rješenja, slati visoke lopte prema naprijed i probijati suparničke linije, a svakako volim slati duge dijagonale iza suparničke obrane."

Djetinjstvo?

"Odrastao sam s dvije sestre u malom stanu i provodio sam puno vremena igrajući na nogometnom terenu s prijateljima. Stalno sam se bavio sportom, bilo nogometom, košarkom ili rukometom. Jednostavno sam se posvetio tom sportu. Bilo je to nešto što me vodilo kroz djetinjstvo i bez čega jednostavno nisam mogao, tako da uvijek kažem da bih se vjerojatno bavio košarkom ili rukometom da nisam nogometaš."

Reprezentacija?

"Drago mi je što sam s njima, što dijelim svlačionicu s velikim igračima i što i danas mogu učiti od njih. Kada se održavaju ovakva natjecanja, mi zaista dišemo kao jedan i borimo se jedni za druge. Atmosfera u momčadi je bila fantastična i čak i ako smo napravili malu pogrešku, jednostavno smo je zaboravili i nastavili dalje."

Dinamo?

"Za seniorsku momčad počeo sam igrati sa 17 godina, a s 18 godina ustalio sam se u seniorskoj momčadi kod trenera Bjelice. Ljudi u tom klubu znaju što rade. Volio bih se tamo vratiti po završetku nogometne karijere jer mi je taj klub dao sve."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:54