StoryEditor
katalonski stručnjak

Guardiola: "Nisam ja Ferguson ili Wenger. Otići ću iz Cityja kada se zasitimo jedni drugih"

Piše desk  /  02.01.2023., 07:41h

Josep Guardiola (51) poznat je po tome da potpisuje kratkoročne trenerske ugovore i da na kraju svake sezone uzme vremena da razmisli želi li ostati kod aktualnog poslodavca. Uostalom, u Barceloni je, usprkos sjajnim uspjesima i tome što je to klub njegovog života, ostao tek četiri godine. Bayern ga je molio da ostane, ali on je otišao poslije samo tri godine.

Uzimajući u obzir navedeno, kao i da mu je na ljeto čak sedam godina u Manchester Cityju te da je nedavno s tim klubom potpisao novi ugovor do 2025., ne čudi što su ga nakon utakmice s Evertonom (1:1) novinari pitali dokad će ostati u Cityju. 

"Do trenutka kada osjetim da nešto nije u redu ili da više ne želim biti ovdje. Tada ću dati otkaz. Znate, ja vam nisam Ferguson ili Wenger da ne istom mjestu ostanem po 20 godina. Istina, nedavno sam sa Cityjem produljio ugovor, ali meni je to samo komad papira. Ako se zasitimo jedni drugih, definitivno neću ostati ovdje samo zato što mi još neko vrijeme traje ugovor."

City je pod Guardiolom osvojio četiri engleska naslova i isto toliko Liga kupova te jedan FA Kup, no nije uspio uzeti Ligu prvaka. Najbliže joj je bio 2021., ali je u finalu izgubio od Chelseaja. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 22:46