StoryEditor
hrk grude

Grude: U subotu se najtrofejnijim rukometašicama BiH uručuju trofej i medalje

Piše fena  /  12.05.2023., 11:08h

Rukometašice Hrvatskog rukometnog kluba (HRK) Grude su po osmi put prvakinje BiH u rukometu, a u subotu, 13. svibnja, u Gradskoj sportskoj dvorani ‘‘Bili Brig‘‘ u Grudama će se održati Večer grudskih prvakinja gdje će prvakinjama biti uručen trofej i medalje.

Rukometnu subotu u Grudama je najavio predsjednik HRK Grude Zoran Trlin.

- U subotu naše rukometašice igraju utakmicu posljednjeg prvenstvenog kola protiv rukometašica Izviđača iz Ljubuškog. Utakmica je to koja nema rezultatski značaj jer su naše cure već ranije osvojile naslov prvaka, a ekipa Izviđača je u sredini ljestvice. To je ipak značajna utakmica za naš klub jer je osvojen osmi naslov prvakinja BiH čime smo postali najuspješniji i najtrofejniji ženski rukometni klub u BiH – rekao je Trlin.

Rukometašicama Gruda uručiti će se trofej i medalje, a nakon toga je planirano slavlje s navijačima, a u programu će nastupati i grudske mažoretkinje.

- Osim rukometnih prvakinja u programu će se sudjelovati i grudske mažoretkinje koje su isto tako više puta bile prvakinje države i raznih drugih natjecanja, a nedavno su se s državnog prvenstva vratili s nekoliko medalja. Bit će to večer u kojoj će rukometašice biti u prvom planu, a nakon tog dijela u dvorani, imat ćemo i proslavu s navijačima – otkriva Trlin.

HRK Grude je najtrofejniji ženski rukometni klub države, a ove godine imaju priliku i za duplu krunu.

- Ogroman je to rezultat jer se natječemo deset sezona u Premier ligi BiH, a ovo je osmi naslov, a uz to imamo i četiri naslova pobjednika Kupa. Tjedan dana iza ove utakmice igramo završni turnir kupa u Hadžićima pa ćemo imati mogućnost domoći se dvostruke krune. Impozantno je da smo ovo prvenstvo osvojili bez poraza, ne računajući utakmicu u subotu koju ćemo tek odigrati, ostvarili smo 19 pobjeda, postigli smo preko 700 golova što je za 100 više od iduće najbolje ekipe. Niz nepobjedivosti traje 35 utakmica od veljače 2022 – ističe predsjednik kluba.

Ranije je državnim rukometnim prvakom u muškoj konkurenciji postao ljubuški Izviđač, a Trlin je pojasnio tajne uspjeha zapadnohercegovačkih klubova u rukometu.

- Izviđač je institucija za sebe, s jako dugom tradicijom i izvanrednim rezultatima, izuzetno kvalitetnim načinom rada,  ali i sa velikom bazom. Po mom mišljenju razlozi za uspjehe su kombinacija vrhunskog stručnog rada i talenata – mišljenja je on.

HRK Grude su mlad klub, osnovan 2009. godine.

- Imamo veliki interes djece za rukomet. Grude od nekih 15 tisuća stanovnika imamo stotinjak djece što treniraju rukomet i to je jako važno. U radu s djecom od najmanjih uzrasta rade najbolji stručnjaci i školovani treneri, imamo trenere koji su ili doktori znanosti ili su na doktorskim studijima, a sve su to osobe i sa bogatim igračkim iskustvom. Također, bitna je i organizacija kluba, nema tu nekih tajni, sve je jednostavno, ali se mora poštovati dogovoreno – naglašava Trlin.

Veliku pomoć klubu daju Općina Grude i Županija Zapadnohercegovačka.

- Ja samo mogu izraziti jedno veliko zadovoljstvo suradnjom i odnosom Općine Grude i Županije Zapadnohercegovačke prema našem klubu posljednjih nekoliko godina. Situacija se promijenila na bolje i jako smo zadovoljni i iznimno zahvalni na njihovoj pomoći – izjavio je predsjednik najuspješnijeg ženskog rukometnog kluba u BiH.

Ženski sportovi još se nalaze u sjeni svojih muških kolega.

- Ženski sportovi su inače, možemo reći, podcijenjeni u odnosu na muške kolege, ne samo u Grudama, nego i u svijetu. Proračun našega kluba prošle godine je bio 200 tisuća KM, a to je ujedno i prvi put da se radi o tome iznosu jer do sada nikada nije prelazio preko 150 tisuća KM. Mi s tim novcima obično osvojimo prvenstvo, kup, često i bez poraza, igramo Europu gdje se vidi koliko zaostajemo za njima, ali je to svojevrsna nagrada curama za sve što su napravile u domaćoj sceni. Kada pogledate proračune bilo kojega muškog kluba, bilo da govorimo o rukometu, nogometu, košarci, lako je zaključiti da je naš proračun nekoliko desetina puta manji. U šali kažem da neki klubovi naš godišnji proračun potroše za jedan dan – zaključio je Trlin.

Utakmica rukometnog 22. kola BH Telecom Premier lige za žene  između prvakinja HRK Grude i ŽRK Izviđač na rasporedu je u subotu, 14. svibnja, s početkom u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani ''Bili Brig'' u Grudama.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:14