StoryEditor
aek - dinamo

Grčka u kaosu zbog utakmice Dinama, kolone su na granicama, a dronovi i helikopteri nadlijeću Atenu

Piše desk  /  19.08.2023., 15:15h

Dinamo u subotu od 20 sati i 45 minuta protiv AEK-a u Ateni igra uzvratni susret trećeg pretkola Lige prvaka. Nakon nereda u kojima je poginuo navijač grčkog kluba, Michalis Katsouris, UEFA je donijela odluku da se utakmica odgodi.

Utakmica u Ateni  je proglašena visokorizičnom, a sigurnosne mjere podignute su na najvišu razinu. Na graničnim prijelazima prema Grčkoj zabilježeni su zastoji jer se provjerava svako vozilo.

Na stadionu OPAP bit će stotine policajaca, a uključeni su i helikopteri te dronovi. 

Vrata OPAP Arene otvaraju se tri sata prije početka utakmice, u 18.45 sati. Od tog trenutka više nitko neće moći biti oko stadiona bez ulaznice.

Prostor će biti zatvoren tri sata prije početka, a provodit će se stroge predprovjere u nadležnosti policije. Jednako stroge bit će i kontrole na ulazima u stadion. Svatko tko nosi ruksak ili torbu neće moći proći predkontrolu i time ući u OPAP Arenu.

Laserski uređaji, generatori dima, baklje i općenito opasni i zapaljivi predmeti strogo su zabranjeni. Naš klub će biti strogo kažnjen za svaki slučaj njihove upotrebe unutar stadiona i nema mjesta za paljenje baklji, objavio je AEK.

Svaki transparent zabranjenog sadržaja (uvredljivog, političkog i sl.) i općenito nenogometnog sadržaja ne smije se postaviti i rezultirat će kaznom od strane AEK-a, ali će također stvoriti problem u odvijanju utakmice.

Podsjetimo, dolazak gostujućih navijača nije dopušten. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:36