StoryEditor
nered u portugalu

Gradonačelnik Guimaraesa: "Zabranite hrvatskim nasilnicima ulazak na stadion. Horda kriminalaca je napravila paniku u centru grada"

Piše desk  /  10.08.2022., 15:51h

Hajdukovi navijači bacali su baklje i stolice po terasama kafića u centru Guimaraesa, grada na sjeveru Portugala, uoči utakmice Vitorije i Hajduka u 3. pretkolu Konferencijske lige (danas od 18 sati).

Policija je objavila da je nakon noćne potjere identificirala 154 navijača koji su sudjelovali u neredima. Potvrđeno je da su s navijačima Hajduka bili i navijači Benfice koji su u sjajnim odnosima sa splitskom Torcidom. 

Domingos Braganca, gradonačelnik Guimaraesa, zatražio je da se hrvatskim navijačima zabrani ulazak na stadion na današnju utakmicu. "Hajduk ima navijače s lošom reputacijom, znalo se kakvi su. Nešto je pošlo po zlu, dogodio se sigurnosni propust. Ne treba ih pustiti u grad ni na nogometnu utakmicu, treba ih zadržati cijeli dan da daju izjave sudu", rekao je Braganca, prenosi Index.

"Horda kriminalaca je napravila paniku u centru grada dok su ljudi večerali i razgovarali. Imamo materijalnu štetu, ali još veća šteta je da naš grad sad nema reputaciju sigurnog grada. Policija je morala tražiti pojačanje ako nije mogla obuzdati ovu skupinu."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:37