StoryEditor
uzbudljiva utakmica

Golijada u Posušju: Velež na kraju slavio

Piše Desk  /  02.10.2021., 16:58h
U meču 12. kola Premijer lige BiH Velež je gostovao na Mokrom Docu te je slavio pobjedu nad Posušjem (4:2).

Mostarski klub odavno nije slavio na meču Premijer lige, imao je izuzetno loš niz, no izabranici Feđe Dudića danas su pobijedili.

Domaćina su "načeli" u uvodnim minutama meča. Ovčina je srušen u šesnaestercu Posušja, a iskusni Zvonić je preuzeo punu odgovornost i pogodio za 1:0.

Imao je Zeljković jedan pokušaj iz slobodnjaka, ali je pucao preko gola u 16. minuti, da bi u 30. minuti Posušje imalo veliku šansu. Barišić je iz slobodnog udarca s oko 20 metara pogodio stativu Veležovog gola.

Ubrzo nakon toga uslijedio je novi pogodak za goste. Igrala se 34. minuta kada je Radović postigao eurogol udarcem iz voleja, čime je nekako i riješen meč.

Nije Posušje naravno odustalo od bodova, ali evidentno je bilo da neće imati snage za povratak u ovaj duel.

Sve je bilo gotovo u 54. minuti kada je rezervni igrač s klupe Brandao zaposlio Ćosića, ovaj izbacio jednog od svojih čuvara i onda sjajno pogodio za 3:0.

Imali su gosti još 2-3 izgledne prilike da dokrajče rivala, a onda je stigao pogodak u mreži Rođenih. Barišić je ubacio, a Serdarušić ublažio poraz Posušja, mada je nedugo nakon toga Peco vratio gostima plus tri. Golijada je nastavljena, pošto je u samoj završnici Leko fantastično pogodio za domaćina.

Velež se popeo na šesto mjesto, dok je Posušje ostalo pretposljednje s osam bodova, prenosi SportSport.ba.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:23