StoryEditor
Italija

Gol Perišića u pobjedi Intera

Piše hina  /  01.05.2022., 21:42h
Hrvatski nogometni reprezentstivac Ivan Perišić bio je strijelac prvog pogotka za Inter u 2-1 (2-0) gostujućoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 35. kola talijanskog prvenstva kojom su se "crno-plavi" vratili na dva boda zaostatka za svojim gradskim rivalom Milanom koji je na vrhu ljestvice.

Perišić je u 12. minuti odlično skočio na prvoj vratnici i glavom u mrežu proslijedio korner Dimarca. Bio je to sedmi Perišićev prvenstveni gol ove sezone.

Na 2-0 povisio je Lautaro popravivši nakon odbijanca nerealizirani kazneni udarac u 39. minuti kojega je izborio Džeko. Domaći su smanjili na konačnih 2-1 u 72. minuti kada je Pussetto bio najbrži na odbijenoj lopti nakon što je Handanovič krajnjim naporom zaustavio slobodni udarac Deulofeua.

I Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter dok je Filip Benković ostao na klupi Udinesea.

Drugi Inter sada ima 75 bodova, dva manje od vodećeg Milana koji je ranije u nedjelju sminimalnih 1-0 (0-0) svladali Fiorentinu. Jedini pogodak na utakmici postigao je Rafael Leao u 82. minuti uz svesrdnu pomoć gostujućeg vratara Terraciana koji je prvo vrlo loše ispucao loptu do koje su domaći stigli na 30-ak metara od suparničkog gola, a zatim se Terraciano i napamet bacio u svoju lijevu stranu te dopustio da ga Leao svlada ne odviše jakim udarcem u bliži kut. Ante Rebić je igrao za Milan od 56. minute.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je asistent za posljednji pogodak u 3-1 (0-0) gostujućoj pbojedi Torina, kojega vodi Ivan Jurić, na gostovanju kod Empolija. Domaći su poveli golom Žurkowskog u 56. minuti, ali je Torino preokrenuo s dva gola iz kaznenih udaraca preko Andree Belottija, prvog je zabio u 79., a drugog u 87. minuti. Oba 11-rca dosuđena su zbog igranja rukom bivšeg igrača zagrebačkog Dinama Stojanovića koji je zato dobio i dva žuta kartona te je isključen. U šestoj minuti sudačke nadoknade Brekalo je prošao po lijevom krilu i povratnom loptom pronašao Belottija koji je kompletirao "hat-trick".

Brekalo je odigrao čitav susret za Torino kod kojega zbog ozljede nije bilo Marka Pjace.

S ova tri boda Torino je skočio na 10. mjesto sa 47 bodova, dok je Empoli 14. sa 37 bodova.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 22:53