StoryEditor
premiership

Glavna tema u Engleskoj: VAR-sudac zaboravio povući liniju zaleđa. Arsenal zbog toga ostao bez pobjede

Piše desk  /  12.02.2023., 12:45h

Arsenal i Brentford odigrali su 1:1 u 23. kolu Premier lige, no nakon utakmice najviše se govori o velikoj sudačkoj pogrešci. Vodeća momčad engleskog prvenstva povela je golom Leandra Trossarda u 66. minuti, a gosti su izjednačili osam minuta kasnije kada je zabio Ivan Toney.

Međutim, pokazalo se kako je pogotku prethodilo zaleđe, ali VAR-sudac Lee Mason je zaboravio povući liniju. Naime, Christian Norgaard bio je u zaleđu prije no što je lopta u gužvi došla do Toneyja, a on je spremio u Arsenalov gol za, pokazat će se, konačnih 1:1. Time je momčad trenera Mikela Artete ostala bez dva važna boda u borbi za naslov prvaka, prenosi Index.

"Upravo sam pogledao situaciju i bilo je zaleđe. Jesu li objasnili što se dogodilo? Nisu, to je frustrirajuće, ali vjerojatno će dati objašnjenje kasnije tijekom tjedna. Sad ga nismo dobili", rekao je bijesni Arteta nakon utakmice.

"To je ljudska pogreška"

VAR-sucu Masonu trebalo je puno vremena kako bi zaključio da Ethan Pinnock nije utjecao na igru. Nakon toga nije uočio ključni dio niti je povukao linije. Da je to učinio, bilo bi dosuđeno zaleđe Norgaarda, a pogodak Toneyja poništen.

"Tony je zabio gol, a VAR-sudac provjeravao je li Pinnock blokirao Gabriela u nastanku akcije. Pogledao je i mogući prekršaj, međutim, Norgaard je tijekom akcije bio u zaleđu. VAR nije u potpunosti provjerio linije, to je ljudska pogreška. Da su linije nacrtane, gol bi bio poništen", rekao je sudački ekspert Chris Foy.

Arsenal ima 51 bod i nalazi se na prvom mjestu Premier lige. Drugoplasirani Manchester City ima šest bodova manje. Da je Arsenal slavio nad Brentfordom, 17 kola prije kraja natjecanja imao bi osam bodova prednosti.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
15. travanj 2024 18:43