StoryEditor
transferi

Gazzetta otkriva detalje oko velike ponude Manchester Cityja za Gvardiola

Piše desk  /  16.12.2022., 09:43h

Gazzettin novinar Alfredo Pedulla piše da Manchester City priprema XXL ponudu za Joška Gvardiola. To znači da je engleski prvak spreman Leipzigu ponuditi između 125 i 130 milijuna eura, uz bonuse te uz godišnju plaću Gvardiolu od 11 do 12 milijuna eura.

Pedulla dodaje da je to jedini način na koji Manchester City može pobijediti Real Madrid u ovoj utrci.

Ne žuri iz Leipziga

Ovog ljeta se Gvardiol povezivao s Chelseajem, ali je na kraju ipak ostao u Njemačkoj i produljio ugovor. Njegov agent Marjan Šišić tvrdi da još uvijek nema dogovora s nekim od zainteresiranih klubova. Šišić je prije deset dana objasnio kako se Gvardiolu ne žuri.

"Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023., ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni s kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Leipzigom i potpuno je sretan ondje. Nevjerojatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Marcom Roseom", rekao je Šišić.

Gvardiol ruši rekorde

Očekuje se da Gvardiol promijeni klub za odštetu od stotinjak milijuna eura. Time bi postao najskuplji branič u povijesti jer bi s vrha skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura.

Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi pet puta više od onog koliko ga je platio Dinamu. Gvardiol je, naime, u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura, navodi Transfermarkt, i to prošlog ljeta, pa ga Leipzig tako brzo, ali i uz ogroman profit, prodaje dalje. Dinamo prema dogovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:33