StoryEditor
transferi

Gazzetta: Odlazi jedan od simbola momčadi koji je osam i pol godina časno služio klubu

Piše desk  /  22.06.2023., 12:10h

Marcelo Brozović (30) nakon osam i pol godina u Interu, 330 utakmica, 31 gola i 43 asistencije te samo godinu dana nakon što je potpisao produljenje do 2026. odlazi u saudijski Al Nassr. Gazzetta dello Sport otkriva detalje neočekivanog transfera: "To je povijesni transfer jer odlazi jedan od simbola momčadi. Hrvat koji je osam i pol godina časno služio Interu. Štoviše, nije samo služio Nerazzurrima, nego im je vodio vezu.

No, Brozović nije jedan od onih slučajeva kada ključni igrač i njegov klub ne mogu odoljeti zovu bogatstva iz Saudijske Arabije. Brozo nije htio ići iz Intera jer ima sjajan status i najvišu plaću u klubu koji je u europskom vrhu. Prošle godine bio je prvak Italije, nedavno je postao viceprvak Europe. No, Inter je jedva čekao riješiti ga se iz niza razloga. Prvi je što već ima spremnu zamjenu za njega.

"Inter već ima spremnu zamjenu"

Sedam godina mlađi Davide Frattesi iz Sassuola dolazi čim Brozović ode i kupnja potonjeg je neodvojivo povezana s prodajom prvog za odštetu od 20 milijuna eura. Brozović dakle nije htio ići u Al Nassr, ali će ipak postati suigrač Cristiana Ronalda u državnom klubu Saudijske Arabije. Tamo će zarađivati 15 milijuna eura godišnje što je povišica u odnosu na 13 milijuna, koliko za isto razdoblje zarađuje u Interu.

"Inter se ovako rješava balasta od 50 milijuna eura"

To i je problem Interu. Brozović mu je najskuplji igrač te se njegovom prodajom, kada se uračuna ušteda na plaći i odšteta koju prima za njega, rješava balasta od 50 milijuna eura." Gazzetta ističe i da se prodajom Brozovića njegov klub rješava problematičnog igrača: "Na kraju sezone Hrvat je opet impresivno gutao kilometre i pokazivao vrhunsku kvalitetu na najvišoj razini, kao što je finale Lige prvaka, ali činjenica je kako je prošle sezone imao previše oscilacija za igrača njegove plaće, statusa i ugleda. Inter ga je zapravo prekrižio već u vrijeme SP-a u Kataru.

"Dva važna igrača će prodisati Brozovićevim odlaskom"

Nije mu se sviđalo što je tamo igrao za Hrvatsku tek nakon što je zaliječio ozljedu zbog koje je propustio mjesec dana i onda se od tamo vratio ozlijeđen te opet pauzirao jedan mjesec." Konačno, Gazzetta piše da će Brozovićev odlazak omogućiti dvojici važnih igrača Intera da prodišu: "Calhanoglu će konačno zaigrati kao playmaker, što je pozicija koja mu najviše odgovara, a Barellu će također spasiti prodaja Hrvata jer će sada igrati kao njemu omiljena mezzala."

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 18:12