StoryEditor
prozivke

Gazzetta: Livaja je razbio Cassana. Mourinho je samo rekao ono što svi znaju

Piše desk  /  09.04.2023., 18:21h

Joese Mourinho je odgovorio na prozivke umirovljenog talijanskog nogometaša Antonija Cassana, koji je i dalje aktivni troublemaker. U odgovoru je poentirao znakovitim spominjanjem Marka Livaje.

Cassano na Twitchu inače napada sve i svakoga. Allegri, Immobile, Haaland, Inzaghi... To su neki od onih koji su mu se našli na meti. Mourinho mu je također bio na tapetu. Nazvao ga je glumcem i nulom te je rekao da ga "boli kurac za nogomet". Mourinho mu nije ostao dužan. "Svatko je slobodan imati svoje preferencije i iznositi kritike. Ali kad je riječ o ljudima poput Antonija, oni su drugačiji. On uživa, a drugi rade ozbiljno. Kritiziranje Rome i Mourinha mu je zabava", rekao je portugalski stručnjak prenosi Index.hr. pa je nastavio:

Cassano napada sve bez odgovora. Ne i Mourinha, koji ga je podsjetio na Livaju

"Cassano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu ga pamte po jakni, s Romom je osvojio superkup a da nije igrao, a za Inter nije osvojio ni kup Lombardije. Vi znate što sam ja osvojio s Interom, Real Madridom i Romom. On ima problem sa mnom, ja s njim nemam. Reći ću mu samo jedno: Pazi, Antonio, ti imaš 40, a ja 60 godina. Ponekad dođu nekakvi Marko Livaje i onda je teško."

To što je jedan od najvećih trenera u povijesti jednom od najprgavijih nogometaša odgovorio tako da je na njegovu uvredu poentirao hrvatskim nogometašem nije izazvalo veliku pažnju samo u Hrvatskoj. Jasno je da je ovdje Mourinhov odgovor Cassanu tema jer je Livaja jedna od najvećih nogometnih zvijezda u našoj državi. No u svijetu je daleko od ikakve slave. 

Livaja je superzvijezda u Hrvatskoj zbog golčina i nezaboravnih poteza na terenu. U Italiji ga malo pamte po ovakvim scenama

Međutim, u Italiji ga itekako pamte. Ne po nezaboravnim golovima i partijama, nego po divljanju. Livaja (29) je u Italiju došao u ljeto 2010. Prije 17. rođendana je iz Hajduka za samo 180 tisuća eura naknade za razvoj prešao u Inter, koji ga je odmah posudio švicarskom Luganu. U Inter se vratio u siječnju 2011. te zatim igrao za taj klub, pa na posudbi u Ceseni. Onda je u siječnju 2013. prodan Atalanti za pet milijuna eura, a u ljeto sljedeće godine otišao je u ruski Rubin.

Odande je vraćen u Italiju na jednogodišnju posudbu u Empoli, a zemlju u kojoj se trebao proslaviti definitivno je napustio u ljeto 2016. Njegov učinak ondje je jako skroman za napadača. U 57 nastupa u Serie A postigao je tek pet golova. Igrajući za mladu momčad Intera osvojio je juniorski naslov, ali njemu je pridonio sa samo dva gola. No jedne sezone je ipak zabljesnuo, 2012./13. u Interu.

Mladi trener je s tinejdžerom Livajom osvojio sve u juniorima. U seniorima su bili katastrofalni

Tada je u Europa ligi postigao četiri gola u šest utakmica, dok je u Serie A postigao samo dva protiv Rome. Inter je tada bio očajan, sezonu je završio kao tek 15., a mladi trener Andrea Stramaccioni (36) nije imao kontrolu nad svlačionicom u kojoj je glavni bio Antonio Cassano (30).

Točnije, dok nije naišao na 11 godina mlađeg, ali ništa manje luđeg Marka Livaju. La Gazzetta dello Sport povodom toga što je Mourinho u polemiku s Cassanom uveo Livaju donosi velik tekst o talijanskim godinama hrvatskog nogometaša, s posebnim naglaskom na sezonu s Cassanom u Interu.

"Livaja: Golovi, udarci šakama i ludi život. Što se dogodilo 2013. u Interovom kampu s Cassanom?"

Pod naslovom "Livaja: Golovi, udarci šakama i divlji život. Što se dogodilo 2013. u Interovom kampu s Cassanom?" piše: "Marko Livaja nije tip za kompromisna rješenja. Nije jedan od onih koji će okolišati kada vam treba nešto reći. Jose Mourinho to zna, kao što zna i za ono što je općepoznato. Žestok sukob Cassana i Livaje na Interovom treningu u sezoni 2012./13.

Cassano je ispočetka na sva usta hvalio mladog trenera, ali je onda promijenio priču kada je Stramaccioni odlučio momčad za budućnost umjesto na starijima graditi na mladim igračima. Jedan od njih bio je Marko Livaja, Hrvat iz Splita s kojim je kao trener mlade momčadi Intera osvojio Italiju i Europu.

Brzi strijelac dobre tehnike osvojio je juniorsku Serie A te kod Strame dobio mjesto koje je držao Cassano. Zbog toga se on žestoko sukobio s trenerom. Bilo je guranja i uvreda. Pravi šou. No te je sezone došlo do također žestokog i ne samo verbalnog okršaja Cassana s Livajom. U kojem je, kako Mou jasno sugerira, Talijan prošao daleko gore. Jose je tada trenirao Real, ali u nogometnom svijetu se sve zna." Posebno jer se ovo događalo u Interu, gdje Mourinha obožavaju.

"Bahat, buntovan, arogantan i alergičan na svako pravilo. Livaju nije briga za ikoga osim za sebe samog"

La Gazzetta o Livaji nastavlja: "Bahat, buntovan, arogantan i alergičan na svako pravilo. Livaju nije briga za ikoga osim za sebe samog. Nakon turneje po Europi vratio se u Split i ondje stalno zabija za Hajduk, često je prvotimac Hrvatske, s kojom je osvojio broncu na SP-u. Našao je mir na pragu 30-ih, nakon što je desetljeće proveo u samouništavanju.

"Stramaccioni ga je učinio zvijezdom Intera, a on mu se odužio tako što je lokao Colu"

Sjećamo se kako ga mu je Stramaccioni vjerovao i promovirao ga u prvu momčad, a on mu se odužio tako što je stalno pio Coca-Colu. Ništa bolji nije bio u Atalanti. Za jednu sezonu postigao je šest golova i donio joj more problema. Svađao se s trenerom Colantuonom, udario suigrača Radovanovića i na Facebooku ih nazvao gadovima. Rekao je zašto je to napravio: ‘Neki navijači skandirali su mi da sam Cigan i prijetili mojoj obitelji, a ja sam jedan od onih koji sve saspu u lice.‘"

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 20:48