StoryEditor
hrvatski trener

Gazzetta: Jurićevo izbacivanje Milana na San Siru je remek-djelo

Piše desk  /  12.01.2023., 14:35h

Senzacija Ivana Jurića i Torina, izbacivanje Milana u osmini finala kupa pobjedom 1:0 na San Siru nakon produžetaka iako je aktualni prvak gotovo pola utakmice imao igrača više, glavna je tema u Italiji.

Gazzetta dello Sport piše: "Remek-djelo Jurića i njegove desetorice. Očitali su lekciju Pioliju jer hrvatski trener je odlučujući dio utakmice igrao ne samo s igračem manje nakon što je u 70. minuti isključen Djidji nego s rezervama, a domaćin s prvotimcima.

Talijani slave Jurića i njegove mladiće jer im nitko nije davao šanse kod Milana

Bila je to fantastična predstava Jurića i njegovih mladića na San Siru, koji su mu donijeli pobjedu u 114. minuti. Bayeye je pobjegao čuvarima i ubacio pred gol, gdje je Adopo zabio prvi gol u karijeri za veliko slavlje Torina u Milanu i četvrtfinale kupa."

Talijani slave Jurića i njegove mladiće jer im nitko nije davao šanse kod Milana. Domaćin je dakle aktualni prvak i sada dijeli drugo mjesto, a Torino je momčad sa sredine tablice i s 14 bodova manje od Milana. Posebno nakon što je, kako ističe Gazzetta, domaćin u drugom dijelu uveo glavne igrače, a Jurić zbog crvenog kartona i skromnije ekipe bio prisiljen igrati s juniorima.

"Trener prvaka prilagodio je momčad Juriću"

"Herojska partija igrača Torina, ali i dokaz koliko vrijedi njegov trener", piše Gazzetta i pojašnjava: "Pioli, koji je prošle sezone osvojio Scudetto, postavio je momčad u 3-5-2, onako kako nikad ne igra, kako bi se prilagodio Juriću, odnosno kako bi ga pokušao dotući njegovim oružjem.

Na početku se činilo da bi mogao uspjeti, ali Torino je ubrzo pokazao odlike svog trenera. Mišićav je, tvrd i borben. Zato su gosti brzo uspostavili ravnotežu i držali je, što je prisililo Piolija da u drugom dijelu izvuče najjače karte: Girouda, Leaa, Thea, Bennacera, Messiasa...

"Milan je krenuo u totalnu ofenzivu s igračem manje, ali Jurić je mirno odgovorio"

Slijedio je crveni karton za braniča Torina, na što je Milan pokrenuo ofenzivu, ali Jurić se nije dao, nego je obranu osnažio uvođenjem Zime umjesto ofenzivca Sanabrije. Izdržao je do produžetaka i onda tamo došao do jedne od najvećih pobjeda karijere."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:54