StoryEditor
serie a

Gazzetta hvali Hrvate: "Čarobnjak Brekalo i antologijski Jurić očitali lekciju Juventusu"

Piše desk  /  19.02.2022., 12:09h
Gradski derbi na otvaranju 26. kola Serie A završio je remijem. Juventus i Torino odigrali su 1:1. Momčad trenera Ivana Jurića te igrača Josipa Brekala i Marka Pjace uspjela se vratiti kod Juventusa i osvojiti vrijedan bod. Brekalo je sjajno asistirao za gol Torina, a igrao je do 75. minute, kada ga je zamijenio upravo Pjaca.

Juventus je poveo u 13. minuti. Juan Cuadrado je preciznim ubačajem iz kornera na drugoj vratnici pronašao Matthijsa de Ligta, koji je glavom pogodio za 1:0. Torino je izjednačio u 62. minuti nakon što je Brekalo odlično poluvisoko iz kuta i teške situacije, pod pritiskom Cuadrada, ubacio za Andreu Belottija, koji je zabio za konačnih 1:1.

Vlahović i Allegri nevidljivi od impresivnih Brekala i Jurića

Gazzetta dello Sport, talijanski dnevnik svjetskog glasa, nahvalila je Torinove Hrvate. Jurića je ocijenila sedmicom, dok je njegovom rivalu Allegriju, trenerskoj legendi, dala tek šest. Nevidljivom Dušanu Vlahoviću, pak, razglašenom siječanjskom pojačanju Juventusa, dala je neprolaznih pet i proglasila ga najgorim igračem utakmice. 

"U jednoj utakmici, i to protiv najvećeg rivala i jedne od najjačih talijanskih momčadi, vidjeli smo Jurićevu antologiju. Ekipu koja igra agresivno, pritišće visoko i pokazuje mišiće. Jurić je arhitekt velikog Torina u Juventusovoj kući. Njegov Toro traži ne samo igru nego i dominaciju, na svakom komadiću terena.

"Jurić je u antologijskoj partiji napravio samo jednu grešku. Onu s Brekalom"

"Ovo je momčad u kojoj je trener dirigent, jer kako Jurić digne ruku tako igrači odmah poslušaju. Jedina greška u inače besprijekornoj partiji mu je što je Brekala, koji je briljirao, zamijenio lošim Pjacom", piše Gazzetta o Juriću.

Brekala pak je Gazzetta za igru protiv Juventusa ocijenila sa 7.5. Toliko u talijanskim medijima dobivaju samo velemajstori, a partija reprezentativca Hrvatske protiv talijanskog i svjetskog velikana bila je upravo takva: "Brekalo, kakav čarobnjak", piše Gazzetta iznad teksta s ocjenama igrača. 

"Torinov hrvatski mađioničar protrljao je svoju lampu par puta i iz nje su izašla barem tri čuda"

"Torinov mađioničar protrljao je svoju lampu par puta i iz nje su izašla barem tri čuda: asistencija za Belottijev gol, dupli pas s Belottijem, kojim ga je gurnuo u situaciju jedan na jedan s golmanom, ali ovaj nije iskoristio najveću priliku te dodavanje petom."

Što se tiče Cuadrada, Juventusove legende Serie A, koja nikako nije mogla čuvati Brekala, Gazzetta piše: "Hrvat ga je izludio i učinio gorim nego što je, posebno kod akcije za gol Torina."

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 15:06