StoryEditor
premijer liga bih

Gabrijel Boban srušio Tuzla City na Mokrom Docu

Piše desk  /  09.10.2022., 17:28h

Nogometaši Posušja napravili su iznenađenje 13. kola Premijer lige savladavši uvjerljivo Tuzla City 3:0 na Mokrom Docu.

Gabrijel Boban već u devetom minutu dao je nagovijestiti da će biti opasan po gol gostiju. Napadač Posušje je sjajno sebi našao prostor, ali pogađa svog suigrača na gol liniji Tuzle i dosuđen je ofsajd, prenosi N1.

Sreća je pogledala sastav Dragana Jovića i trinaest minuta kasnije, kada je u posljednjem trenutku izblokiran Marko Hanuljak.

Ipak poslije pola sata igre kapitulirala je obrana Cityja. Arijan Brković sjajno je proigrao Gabrijela Bobana koji postiže svoj prvijenac u dresu Posušja za 1:0.

Duboko u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Tuzla City ostaje s igračem manje, a domaći dobivaju penal. Jasmin Čeliković je igrao rukom u kaznenom prostoru Cityja, a sudac Josip Martinović pokazao je na bijelu točku i isključenje braniču Tuzlaka.

Siguran realizator bio je Gabrijel Boban, koji je drugim golom na meču udvostručio vodstvo ekipe Gorana Granića.

Drugo poluvrijeme nije donijelo velikih uzbuđenje, tako da su tri boda ostala u Posušju.

Ipak, točku na ovaj susret postavio je fenomenalnim golom Bože Vukoja u posljednjim trenucima meča. Bio je to 6. gol sezone za napadača Posušja. Tako da je sada treći strijelac prvenstva. Više od njega imaju samo Biblija (8) i Ramić (7).

Posušaci su nova tri boda skočili na osmu poziciju s 15 bodova i prekinuli niz od tri utakmice bez pobjede. Tuzla City je doživio peti poraz sezone i nalazi se na petom mjestu s 19 bodova.

Naredno kolo 15. listopada Posušje ide na gostovanje u Banja Luku timu Borca, a Tuzla dočekuje Igman.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 13:20