StoryEditor
jedan od kandidata

Furyjeva borba protiv Joshue propada? Filip Hrgović upada kao zamjena!?

Piše desk  /  03.10.2022., 07:38h

Situacija u teškoj kategoriji svjetskog boksa je vrlo nezahvalna. Jedan od prvaka, Tyson Fury, već mjesecima javno proziv Anthonyja Joshuu te mu daje ultimatume. Joshua i njegov promotor Eddie Hearn zasad nisu zagrizli udicu i potpisali ugovor za borbu do datuma koji im je zadao Kralj Cigana.

Engleski mediji javljaju da Fury silno želi odraditi borbu do kraja godine i to vjerojatno 3. prosinca. U slučaju da Joshua ne prihvati uvjete, nećemo, barem zasad, gledati meč koji želi cijeli svijet, ali postoji nekoliko zamjena za bivšeg prvaka. Ugledni boksački novinar Michael Benson navodi da postoje tri zamjene za Joshuu. To su Andy Ruiz Jr., Luis Ortiz te najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović.

Fury je posljednji put boksao u četvrtom mjesecu kada je nokautirao Dilliana Whytea u šestoj rundi borbe, a otad se nalazi na pola puta između mirovine i javnih prozivki budućih suparnika. Iza Hrgovića je najteža borba karijere u kojoj je teškom mukom svladao Kineza Zhanga Zhileija jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrgović provocira Britance, čime je najavio da bi mu idući protivnik mogao biti Englez. Činilo se gotovo nemogućim da bi to mogao biti Fury, ali sada je i ta opcija otvorena, piše Index Sport.

Dnevnik.ba

04. prosinac 2023 00:25