StoryEditor
nezadovoljni argenticem

Francuzi pišu da Messi nakon zvižduka navijača odlazi iz PSG-a

Piše desk  /  04.04.2023., 10:14h

Drugi ligaški poraz PSG-a razbjesnio je navijače, a svoju porciju zvižduka dobio je i Lionel Messi koji se, po svemu sudeći, nalazi na izlaznim vratima pariškog kluba.

Senzacionalnu je informaciju objavio tamošnji L'Equipe, koji pak tvrdi da su argentinski nogometaš i francuski klub bliži rastanku, nego nastavku suradnje jer mu ugovor istječe na kraju aktualne sezone.

Parižani su mu, navodno, spremni ponuditi ugovor na godinu dana, ali sve je izglednije da će Messi nakon dvije godine napustiti francuski nogomet.

Bilo bi to olakšanje za blagajnu francuskog kluba, jer svakog mjeseca na Messijev račun uredno sjeda višemilijunski iznos. Nedavno je procurila platna lista koja otkriva da argentinski nogometaš mjesečno zarađuje 3,3 milijuna eura, što je dolilo ulje na vatru.

Već neko vrijeme navijači smatraju da njegove igre ne opravdavaju toliku plaću, a u prilog tome idu i brojke s posljednje utakmice protiv Lyone. Messi je, naime, čak 26 puta izgubio loptu, najviše od svih igrača na terenu. 

Sve to, ali i još puno toga više zadaje glavobolju klupskom rukovodstvu PSG-a pred kojim je težak zadatak. S jedne strane trpe žestoke kritike navijača, a s druge strane legende, kao što je Emmanuel Petit, poručuju Messiju da što prije napusti klub. 

"Kada čujem zvižduke, za mene, to je uvreda nogometu. 

To nije nogometni klub. To je klub pred mirovinu, čak i za 20-godišnje igrače. Nitko nije napredovao u PSG-u, je li to Messijeva krivica? On je čarobnjak, ali na igračima je da se potrude. Samo navijači PSG-a ne shvaćaju da trebaju graditi momčad oko Messija, ali oni to nemaju, niti će ikad imati, jer je uprava užasna na tržištu", poručio je Petit. 

Navijači Barcelone nadaju se povratku Messija u njihove redove. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:18