StoryEditor
kvalifikacije za ep

Francuzi deklasirali Nizozemce: Mbappe još jednom pokazao da je trenutno najbolji nogometaš na svijetu

Piše desk  /  25.03.2023., 08:17h

U najjačoj utakmici drugog dana kvalifikacija za EURO 2024. aktualni svjetski doprvaci nogometaši Francuske uvjerljivo su nadigrali Nizozemsku na svom Stade de Franceu s 4:0 (3:0) u skupini B.

Francuska je uraganski krenula u dvoboj i već u osmoj minuti imala vodstvo 2:0. Prvi pogodak postigao je Griezmann (2) nakon samo dvije minute preciznim udarcem s 15-ak metara nakon odlične asistencije novog kapetana Mbappea, da bi na 2:0 uz podosta sreće povisio Upamecano (8).

Pitanje pobjednika bilo je riješeno još u prvoj polovici prvog poluvremena kada je Mbappe (21) svojim klasičnim bijegom i udarcem iskosa s lijeve strane pogodio za 3:0. Konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Mbappe (88), koji je pred kraj dvoboja još jednom ismijao gostujuću obranu i preciznim udarcem s 18 metara pogodio donji desni kut.

Očajnu večer Nizozemske upotpunio je i Depay, koji u sudačkoj nadoknadi nije uspio iskoristiti kazneni udarac, njegov pokušaj zaustavio je Maignan.

Nizozemska, koja će u lipnju biti suparnik Hrvatske u polufinalu završnog turnira Lige nacija, pod vodstvom novog izbornika Ronalda Koemana izgledala je potpuno izgubljeno, pogotovo u obrani.

U drugoj utakmici skupine B Grčka je lakoćom s 3:0 (2:0) kao gost svladala autsajdera Gibraltar golovima Masourasa (11), Siopisa (45) i Bakasetasa (58).

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 13:54