StoryEditor
najlakša zarada

Francuz dobio tužbu protiv Leedsa: Mora mu se isplatiti 28 milijuna eura, a odigrao je samo 48 minuta

Piše desk  /  11.04.2023., 12:23h

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) naredila je Leeds Unitedu isplatu 28 milijuna eura francuskom nogometašu Jeanu-Kevinu Augustinu.

Augustin je stigao u Leeds na posudbu iz RB Leipziga u siječnju 2020. godine, s opcijom obaveznog otkupa ugovora za 20,5 milijuna eura ukoliko se Leeds plasira u Premiership.

Sezona 2019/2020 je produžena zbog pandemije koronavirusa, te je Leeds plasman u Premiership ostvario 17. srpnja 2020. godine.

S obzirom da je ugovoru o posudbi Augustina između Leedsa i Leipziga potpisan na period do 30. lipnja, engleski klub nije želio dati novac.

U prosincu prošle godine Sportski arbitražni sud (CAS) je presudio u korist Leipziga, a klubovi su potom postigli dogovor kojim je Leeds uplatio 17,5 milijuna eura njemačkom klubu.

No, ubrzo je i Augustin tužio Leeds, a FIFA je presudila da mu klub s Elland Roada mora isplatiti 28 milijuna eura. Naime, Augustin je tvrdio da bi toliko novca dobio od Leedsa za petogodišnji ugovor koji bi potpisao nakon što bi ga engleski klub kupio od Leipziga.

Iz Leedsa su najavili da će uložiti žalbu na ovu odluku jer smatraju da igrač koji je odigrao samo 48 minuta za klub ne bi dobio toliki novac.

Augustin, koji sada grije klupu u Baselu, je samo tri puta ušao u igru u dresu Leedsa, no tu skromnu minutažu je itekako dobro naplatio.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:36