StoryEditor
žestoke kritike

Francuski novinari: Tudor se ruga svima i ponižava legendu Marseillea

Piše desk  /  07.11.2022., 18:01h

Igor Tudor je pod žestokim kritikama novinara najuglednijih francuskih medija bez obzira na to što je pobjedom nad Lyonom (1:0) u 14. kolu prvenstva ublažio veliku krizu u kojoj je momčad

Marseille je naime do ove utakmice imao samo jednu pobjedu u posljednjih sedam utakmica. Zato je ispao iz Lige prvaka te Europe uopće, a od bliskog pratitelja prvaka i lidera PSG-a pao je na minus 11 od njega te će se morati teško boriti za mjesto koje iduće sezone vodi u LP, prenosi Index.hr.

"Tudor se ruga cijelom svijetu, a posebno Payetu"

Tudor je i protiv Lyona zanemario legendu Marseillea i kapetana Dimitrija Payeta. Nakon što je razbjesnio navijače i velikane kluba time što mu u kaotičnom porazu od Tottenhama za ispadanje iz Europe nije dao ni minute, Tudor je Payetu protiv Lyona dao tek šest minuta. To je opet izazvalo ogorčenje francuske javnosti.

Bertrand Latour, novinar L'Equipea, komentirao je: "Tudor se ruga cijelom svijetu, a posebno Payetu. Nakon što ga je zaboravio uvesti protiv Tottenhama, priznao je: 'Pogriješio sam'. Pet dana kasnije napravi isto. Marseille je protiv Lyona igrao jadno, ali je Tudor dao Payetu, koji je mogao pokrenuti momčad, samo par minuta."

"Tudor se osvećuje Payetu"

Nabil Djellit, novinar France Footballa, na televiziji Europe 1 je rekao: "Žao mi je što to moram ovako reći, ali Tudor je opet za*ebao. Payetu da mrvice protiv Lyona, a samo par dana ranije prizna da je pogriješio što ga nije koristio protiv Tottenhama. Jasno mi je da nije igrao od početka jer kod Tudora ne igra te je zato izvan ritma i nespreman za tako intenzivan meč, kao što je onaj protiv Lyona.

Međutim, Marseille je igrao loše i trebao im je upravo netko poput Payeta. Tudor je morao dati barem pola sata igraču koji zna stati na loptu, koji zna kako učiniti igru protočnom. Uvjeren sam da se Tudor ovako ponižavajuće odnosi prema Payetu kako bi mu se osvetio zato što je tijekom priprema kao vođa momčadi i u ime suigrača prosvjedovao kod predsjednika kluba zbog Tudorovih metoda."

Spasio je Bilića, ali Tudor ga ne podnosi

Payet (35) je velikan Marseillea te kapetan kluba. Ovo mu je druga gaža u klubu u koji se vratio 2017. iz West Hama, nakon što je ondje sjajnim igrama Slavenu Biliću donio senzacionalnu sezonu. Međutim, nije mogao bez Marseillea, za koji je odigrao 312 utakmica, postigao 75 golova i namjestio 93. Ipak, Tudor jako rijetko koristi kapetana. Nije ga, dakle, uvodio u igru u ključnom meču Lige prvaka.

Uostalom, kao ni protiv istog suparnika u Londonu te protiv Sportinga ili kod Eintrachta. As Marseillea je u šest utakmica Lige prvaka sakupio tek 78 minuta. Od 13 prvenstvenih utakmica (jednu je propustio zbog ozljede), na samo pet je bio starter. Jasno je zašto igrač koji je prošle sezone imao 16 golova i 13 asistencija ove pod Tudorom ima samo po jedan gol i asist.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:44