StoryEditor
hrvatski trener

Francuski novinar: "Moramo se ispričati Tudoru!"

Piše desk  /  15.01.2023., 14:24h

Francuski novinar Thomas Bonnavent na Twitteru je pisao o treneru Marseillea Igoru Tudoru. "Veretout, Tudor, Kolašinac... Moramo im se ispričati, a posebno Tudoru. Izvanredno radi, njegov rad je zapažen. Stil je na mjestu, kao i dominacija. Da, Marseille je vrlo ugodna ekipa za gledanje. Bravo, Igore", napisao je Bonnavent.

Podsjetimo, Marseille je u 19. kolu francuskog prvenstva pobijedio Lorient 3:1 i došao do šeste pobjede u nizu. Golove za Marseille postigli su Sead Kolašinac, Alexis Sanchez i Jordan Veretout. Tudorova momčad se s 42 boda nalazi na trećem mjestu Ligue 1. Lens ima dva više, a na vrhu je PSG s 47, uz utakmicu manje. 

Lyon, Monaco, Toulouse, Montpellier, Troyes i Lorient popis je žrtava u pobjedničkom nizu hrvatskog trenera. Tudor je u svojoj debitantskoj sezoni u francuskom prvenstvu na klupi Marseillea u prvih 19 kola osvojio 42 boda i tako je pretekao legendarnog Argentinca Marcela Bielsu.

"Naravno da sam sretan, ovo je fantastično. Mislim da smo napravili sjajne stvari, ali tek smo na pola puta. Važno je da smo pobijedili, ali za mene je još važnije da smo napredovali u odnosu na zadnje dvije utakmice. Idemo jednu po jednu", rekao je Tudor koji u sljedeća dva tjedna igra dvaput s Monacom, u srijedu u kupu i 28. siječnja u prvenstvu.

Francuzi hvale Tudorov Marseille

Osim nevjerojatne forme, Francuzi jako hvale i način na koji Tudorova momčad stiže do bodova. Jedan analitičar je na Twitteru postavio tri screenshota s utakmice protiv Lorienta. Na njima je označio pozicije triju Marseilleovih centralnih stopera. Može se vidjeti kako su sva trojica vrlo visoko i široko postavljena te maksimalno uključena u napad čak i kad je lopta u zadnjoj trećini terena.

"Ova tri čovjeka su tri centralna braniča Marseillea. Nevjerojatno je što je Tudor uspio napraviti u napadu", stoji uz objavu. Inače, riječ je o akciji za drugi gol Marseillea, a asistent Alexisu Sanchezu bio je središnji stoper Samuel Gigot. U idućem kolu Tudora očekuje derbi. Na svojem terenu će 28. siječnja dočekati Monaco.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
26. travanj 2024 06:41