StoryEditor
hrvatski trener

Francuski mediji: Tudor kandidat za trenera Napolija

Piše desk  /  10.10.2023., 08:57h

Igor Tudor, Graham Potter i Marcelo Gallardo kandidati su za trenera Napolija, objavio je Foot Mercato, navodeći kako bi aktualni trener napuljskog kluba Rudi Garcia mogao dobiti otkaz. Napoli se kao prošlosezonski prvak Serie A sada nalazi na petom mjestu s 14 bodova, sedam manje od vodećeg Milana.

Foot Mercato tvrdi da se predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis u nedjelju sastao s Garcijom, a planiraju i novi razgovor nakon što su ključni igrači pokazali nezadovoljstvo trenutnim trenerom. Podsjetimo, Garcia je u lipnju preuzeo Napoli, iz kojeg bi brzo mogao i otići.

Tudor je bez posla od lipnja, kada je nakon jedne sezone napustio Marseille. Iako su se neki igrači otvoreno protivili njegovim metodama rada, hrvatski je stručnjak s Marseilleom bio u borbi za vrh i na kraju zauzeo treće mjesto Ligue 1. Na kraju sezone klub je napustio zbog "privatnih i profesionalnih razloga".

Turski mediji su 6. listopada pisali kako je Tudor blizu preuzimanja tamošnjeg Samsunspora. Riječ je o posljednjem klubu turskog prvenstva, koji je u sedam kola osvojio jedan bod.

Potter i Gallardo su također bez angažmana. Potter je u travnju dobio otkaz u Chelseaju nakon svega sedam mjeseci, dok je ranije trenirao Östersund, Swansea i Brighton. Gallardo je trenersku karijeru započeo u urugvajskom Nacionalu, da bi zatim od 2014. do prosinca 2022. bio u River Plateu.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 23:29