StoryEditor
Tony Yoka

Francuski boksač bijesan jer ne može u ring s Hrgovićem. Poslao je žestoku poruku

Piše desk  /  09.02.2022., 16:45h
Filip Hrgović jučer je saznao da će njegov sljedeći protivnik biti Zhang Zhilei, 12. boksač prema IBF-u. Kinez je pristao ući u ring s neporaženim Hrvatom u borbi za mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF. Najboljih 11 boraca prema IBF-ovoj ljestvici odbilo je borbu s Hrgovićem, a onda je ponuda stigla do 38-godišnjeg Kineza.

U isto vrijeme kad i Zhang ponudu je dobio Australac Demsey McKean, koji je jedno mjesto bolje plasiran od Kineza. McKean je odbio borbu s Hrgovićem, a Zhang je zatražio dodatna 24 sata da razmisli i na kraju prihvatio ponudu IBF-a. Hrgović je krajem prošle godine stigao do 14. pobjede u isto toliko profesionalnih borbi. 

Priča je duga

Od tada je bio u potrazi za sljedećim suparnikom, a Zhilei nije prvi koji je pristao na borbu s Hrgovićem, usprkos tome što je bio tek 11. čovjek kojem je ta borba ponuđena. Naime, borbu protiv Hrgovića htio je francuski boksač Tony Yoka, ali do nje nije moglo doći jer od ranije ima dogovoren revanš s drugim borcem.

Za komplikacije je odgovoran Martin Bakole, boksač koji je već napravio Hrgoviću probleme odbivši međusobnu borbu za koju je izgledalo da je već dogovorena te radije potpisao ugovor za unosniji okršaj s Yokom. Ali ta borba je otkazana, a Bakoleov tim tvrdi da se ona mora održati prije nego Francuz uđe u ring s hrvatskim boksačem.

Bakole se trebao boriti s Yokom 15. siječnja, ali priredba je otkazana zbog restrikcija protiv covida u Francuskoj. Njegov trener i menadžer Billy Nelson poslao je upit Yokinoj promociji AllStar Boxingu je li meč odgođen ili otkazan, a njen predsjednik Jerome Abiteboul pismeno mu je odgovorio da se borba odgađa za 5. ili 12. ožujka, ovisno o tome kada bude više odgovaralo vlasnicima TV-prava.

Bijesan je zbog promjene planova

Sukladno tom odgovoru, Bakoleov tim poslao je IBF-u zahtjev da presudi kako Yoka nije dostupan za meč s Hrgovićem, na temelju pravila koje brani borcima koji su potpisali ugovor za jednu borbu da sudjeluju u drugoj. Cijelu situaciju sada je ponovno komentirao i Yoka koji je tako i najavio borbu s Bakoleom koja će se na koncu održati 14. svibnja.

"Imao sam šansu za borbu koju čekam godinama, ali zahvaljujući Bakoleu sada ponovno moram čekati. 14. svibnja će biti osobno", napisao je Yoka na svom Twitteru te tako jasno dao do znanja da će u toj borbi imati dodatan motiv. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:00