StoryEditor
hoće li nastaviti niz?

FK Željezničar danas dočekuje Široki Brijeg, koji na Grbavici ima nevjerojatnu tradiciju

Piše Desk  /  05.12.2021., 10:53h
Jesenji dio prvenstva u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine završava se danas s dvije posljednje utakmice 19. kola. Sastaju se Željezničar i Široki Brijeg te Tuzla City i Radnik.

Željezničar se nalazi na sedmom mjestu Premijer lige BiH što je i realno stanje s obzirom na promjenjive igre koje su Plavi pružali tijekom cijele jeseni.

S druge strane, Široki je u velikom naletu pa su u posljednjih šest kola osvojili 14 bodova što je dovoljno za petu poziciju na tabeli. Obje ekipe imaju realne šanse da se na proljeće domognu Evrope, a one će znatno biti poboljšane ekipi koja eventualno danas uzme sva tri boda.

Posljednje tri međusobne utakmice okončane su s dvije pobjede Širokog i remijem bez pogodaka u aktualnoj sezoni, a posebno je zanimljivo da Plavi imaju nevjerojatne probleme sa Širokim na Grbavici. Naime, posljednja pobjeda je ostvarena davne 2016. godine i od tada je Široki čak devet puta uzastopno odlazio neporažen s Grbavice. U tih devet navrata ostvarili su pet pobjeda i četiri remija.

U drugoj utakmici danas, drugoplasirani Tuzla City dočekuje fenjeraša Radnika i sve osim pobjede domaćina bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Tuzla je igrala promjenjivo u posljednje vrijeme pa imaju plan da na vrhu tablice okončaju jesen, što se ne može reći za Radnik koji je osvojio samo jedan bod u posljednja tri kola te im na proljeće predstoji žestoka borba za opstanak, prenosi Kiseljak.info.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:13