StoryEditor
veleslanom

Filip Zubčić osvojio 2. mjesto u Alta Badiji!

Piše desk  /  17.12.2023., 14:36h

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je najbolji rezultat sezone i popeo se na pobjedničko postolje u utrci Svjetskoga kupa deveti put u karijeri, prvi put nakon dvije godine, a u veleslalomu nakon tri. U Talijanskoj Alta Badiji osvojio je drugo mjesto s vremenom 2:29.42, odnosno 19 stotinki zaostatka za pobjednikom Marcom Odermattom.

Bio je Zubčić drugi i nakon prve vožnje, s 31 stotinkom zaostatka za Švicarcem, a u drugoj mu je nastup bio savršen, bez ijedne greške, te je prolaskom kroz cilj preuzeo vodstvo s više od dvije sekunde prednosti nad Slovencem Žanom Kranjecom. No, Odermatt je također bio besprijekoran te je sačuvao 19 od 31 stotinke prednosti.

Zubčić je 2020. i 2021. imao izvrsnih rezultata u veleslalomu, svojoj udarnoj disciplini, penjući se u tom razdoblju na pobjedničko postolje sedam puta, od čega triput kao pobjednik na njegovu najvišu stepenicu, ali posljednji put još 20. ožujka 2021. kad je bio drugi u Lenzerheideu.

Prošle je godine izborio osmo postolje karijere i prvo u slalomu drugim mjestom u Val d‘Isereu. Na tom je skijalištu prošlog vikenda bio četvrti u veleslalomu, što mu je do danas bio najbolji rezultat ove sezone i pokazatelj da se vraća u formu u svojoj omiljenoj disciplini. Tada je osvojio 50 bodova, a ima ih još 18 iz slaloma u Gurglu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:46