10.09.2021,Klagenfurt,Austrija - Boksacki spektakl, mec za titulu Filipa Hrgovica i Marka Radonjica.JURICA GALOIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
el animal

Filip Hrgović pobjedu proslavio sa zastavom Hrvata u BiH

Piše Desk  /  11.09.2021., 07:38h
Crnogorac ipak nije uspio biti ravnopravan protivnik sjajnom Filipu Hrgoviću.

Ono što se kroz analize prije meča moglo pretpostaviti, to se u okršaju Filipa Hrgovića i Marka Radonjića dogodilo. Crnogorac je hrabro prihvatio meč, a takvim se u istom i pokazao. No, hrabrost i srčanost je nažalost sve što je on u ovaj meč donio. Na kraju smo vidjeli još jednu rutinsku pobjedu Filipa Hrgovića, 13. u njegovoj profesionalnoj boksačkoj karijeri.

Sve je “El Animal” još jednom riješio bez da je ijednom bio ugrožen. Ukratko, prva runda meča nije vrijedna previše spomena jer je donijela ispitivanje snaga i potragu Hrgovića kako da prođe kroz kontragard svog protivnika, a već u drugoj rundi pokazao je kako je to otkrio.

Radonjića, koji se očito za ovaj meč nije imao vremena dovoljno dobro kondicijski pripremiti, hrvatski je teškaš četiri puta tijekom druge runde slao na pod. Svaki puta činilo se kako je tu sve gotovo te da će sudac odbrojati do deset, no digao je Radonjić svaki put ruke u gard, a sudac mu je dozvolio nastavak.

U trećoj rundi očekivao se furiozni napad Hrgovića, no to se nije dogodilo. Tek u završnici je napao i serijom udaraca još jednom poslao na pod Crnogorca, koji se ponovno vratio te izdržao do kraja runde. Ipak, nakon što mu je pet puta odbrojao, a onda dozvolio nastavak, sudac je procijenio kako nastavak meča ipak nema smisla te se u četvrtu rundu nije niti ušlo.

Za očekivati je kako će Hrgoviću sad napokon uslijediti veliki meč protiv boksača sličnog renomea i ambicija. Bude li sve po planovima Eddieja Hearna iz Matchroom Boxinga, to će biti Kongoanac Martin Bakole, piše Centralna.ba.

image

Zastava Herceg Bosne

CENTRALNA -
image

Zastava Herceg Bosne

CENTRALNA -
image

Zastava Herceg Bosne

CENTRALNA -

Dnevnik.ba

04. lipanj 2023 04:10