20.09.2022., Hvar - Na nogometnom igralistu NK Hvar odrzana je utakmica u sklopu projekta ”Nogomet u skolama” na kojoj su sudjelovala djeca iz lokalne skole i nogometne legende. Dario Srna, predsjednik UEFA-e Aleksander Ceferin Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLIVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
nogometne zvijezde

Figo, Boban, Savičević, Šuker, Keane i Srna zaigrali nogomet s djecom u centru Hvara

Piše hina  /  20.09.2022., 14:22h

Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Hvaru nogometne zvijezde,predvođene predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištu u u hvarskoj Križnoj luci.

Nogometne legende zaigrale su nogomet s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara,a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme. 

Riječ je o projektu "Nogomet u školama", koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava UEFA Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.

U utorak s početkom u 14 sati u hvarskom Arsenalu će se održati sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na u kojem će se odrediti procedura ždrijeba kvalifikacija za EURO 2024. godine, a izabrat će se i domaćin trećeg EURA U-19 u futsalu, koji se održava u rujnu 2023.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 04:06