StoryEditor
ususret mundijalu

FIFA izdvojila pet ključnih igrača hrvatske reprezentacije. Svi su veznjaci, jedno ime pomalo iznenađuje

Piše desk  /  18.11.2022., 13:06h

FIFA je uoči Svjetskog prvenstva navijačima diljem svijeta predstavila sve reprezentacije kroz profile pet ključnih igrača svake ekipe, a na popisu glavnih uzdanica Hrvatske nalaze se Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Mario Pašalić, prenosi Index Sport.

Veznjak Atalante tako se našao u biranom društvu uz čuveni hrvatski tercet sredine terena i Perišića. Njegov izbor ne treba previše čuditi ako uzmemo u obzir da je Pašalić prošle sezone bio među najučinkovitijim veznjacima Europe te da je u karijeri koju je uglavnom proveo u ligama Petice zabio čak 79 pogodaka. U nastavku pročitajte kako je FIFA predstavila svakog od navedenih igrača.

Modrić je beskonačan, godine ga ne sustižu. On je multitalentiran vezni igrač s izvrsnom kontrolom lopte, vješt u osvajanju posjeda i fenomenalan distributor i finišer. Zbrojite sve te kvalitete i dobit ćete nogometaša koji zasigurno zaslužuje svoje mjesto među velikanima igre.

Perišić je također lider koji može podići momčad u ranoj fazi turnira. Za njega nema većeg motiva od navlačenja kockastog dresa Hrvatske. Krasi ga cjeloživotna privrženost hrvatskim bojama i glad za nastupom na najvećoj pozornici, a to su još dva razloga zašto ćemo ga posebno promatrati u Kataru.

Brozović se nalazi u vrhunskoj fazi karijere. Ovaj svestrani playmaker u potpunosti može iskoristiti svoje vještine i bogato iskustvo. Marcelo je vrlo inteligentan igrač, a sposoban je osigurati ravnotežu igre u obrani i napadu.

Trojac Brozović, Modrić i Kovačić bit će jedna od najsnažnijih veznih jedinica u Kataru. Mateo Kovačić još je jedan svestrani igrač kojim se Hrvati mogu pohvaliti. On je beskompromisni ofenzivac sa sposobnošću pretvaranja izgubljenih lopti u šanse za gol. On je prirodni talent, još opasniji zbog inozemnih iskustava. U Chelseaju je postao čeličan igrajući u fizički zahtjevnoj Premier ligi.

Mario Pašalić će poboljšati konkurentsku prednost Hrvatske svojom sposobnošću da uđe u prostor koji ostavljaju protivničke obrane. Pašalić je prošle godine zabio 13 puta za Atalantu u Serie A, što je impresivan rezultat u momčadi koja njeguje pozicijsku rotaciju. Ove sezone mučio se s golgeterskim učinkom, ali u dresu crveno-bijele Hrvatske dobit će više slobode.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:50