StoryEditor
nema kalkulacija

FIFA donijela odluku koja ne odgovara Hrvatskoj na Mundijalu

Piše desk  /  11.11.2022., 12:59h

Utakmica protiv Belgije mogla bi odlučiti rasplet hrvatske skupine na Mundijalu. Međutim, nakon nove promjene FIFA-e, Španjolska i Njemačka mogu se naći u poziciji da biraju žele li igrati s Hrvatskom u osmini finala

Hrvatska nogometna reprezentacija neće imati mogućnost 'kalkuliranja' u posljednjoj utakmici skupine F na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Posljedica je to odluke organizatora da premjeste raspored utakmica 3. kola, tako da će Vatreni odigrati derbi protiv Belgije u 16, a ne u 20 sati, kako bi bilo da su raspored slagali abecedno, piše 24sata.hr.

U skupini F zajedno s Hrvatskom igraju još Belgija, Maroko i Kanada, a dvije najbolje reprezentacije u skupini križaju se u osmini finala sa skupinom E. To znači da bi potencijalni protivnik Hrvatske mogla biti Španjolska, Njemačka, Japan ili Kostarika. 

Za Hrvatsku bi od velikog značaja bilo prvo mjesto u skupini F. prema Twitter objavi sportskog analitičara Tomislava Globana, Vatreni bi imali veću šansu za plasman u četvrtfinale i polufinale ako završe na vrhu skupine. Osim toga, spletom okolnosti, mogli bismo ponovno vidjeti sličan scenarij kao u Rusiji gdje je jedna strana ždrijeba nosila povoljniji put do finala.

Međutim, Hrvatska i Belgija ipak neće imati luksuz kalkuliranja u trećem kolu Mundijala. Zbog bolje gledanosti, organizatori su odlučili kako će utakmice Japan - Španjolska i Kostarika - Njemačka biti u 20 sati, a Hrvatska i Belgija će igrati u povoljnijem terminu u 16 sati, kako bi se sa svih kontinenata moglo pratiti rasplet skupine F.

Zanimljivo, Globan komentira kako bi Hrvatskoj bile bolje šanse za igranje u polufinalu i finalu, tako da će se s velikim interesom pratiti posljednje kolo grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Dnevnik.ba

26. srpanj 2024 18:20