StoryEditor
transferi

Fenerbahče potvrdio: Livaković je postao vratar turskog velikana

Piše D  /  24.08.2023., 09:41h

Dominik Livaković (28) prešao je iz Dinama u Fenerbahče, objavio je turski klub. Sad već bivši kapetan Modrih i standardni hrvatski reprezentativac prešao je u redove turskog velikana nakon dugotrajnih pregovora. Napušta Dinamo nakon osam godina i šest naslova prvaka Hrvatske.

"Naš klub postigao je načelni dogovor s nogometašem i njegovim klubom Dinamom Zagreb o transferu. Igrač će danas doći u Istanbul kako bi odradio liječničke preglede i dogovorio daljnji transfer te se predstavio publici", stoji u priopćenju turskog kluba.

Livaković je iz kluba otišao nakon što su Modri dramatično ispali od AEK-a u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka te uoči večerašnje utakmice play-offa Europa lige protiv praške Sparte. Na mjestu prvog vratara trebao bi ga naslijediti Ivan Nevistić.

Livaković je u karijeri bio član Zadra i Zagreba, a za Dinamo je dosad skupio 293 nastupa. Primio je 233 gola, a 138 puta je mrežu sačuvao netaknutom. Za reprezentaciju Hrvatske ima 45 nastupa te osvojenu srebrnu i brončanu medalju sa svjetskih prvenstava.

Fenerbahče na poziciji vratara ima Turke Altaya Bayindira (25) te Irfana Cana Egribayata (25). Livaković će se priključiti momčadi u koju su ovoga ljeta stigli Edin Džeko i Dušan Tadić, a koja igra u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Dnevnik.ba

 

06. svibanj 2024 18:35