StoryEditor
seksualno zlostavljanje

FBI u ogromnom problemu nakon što su zataškali zlostavljanje 500 gimnastičarki: Mogli bi platiti milijardu dolara odštete

Piše desk  /  08.06.2022., 20:45h

Nekadašnji liječnik američke reprezentacije Lawrence Nassar seksualno je zlostavljao više od 500 gimnastičarki, među kojima je i najtrofejnija američka gimnastičarka Simone Biles, a čini se kako je cijeli slučaj zataškao FBI.

Biles i grupa od 90 gimnastičarki zbog toga traže milijardu dolara odštete.

Naime, FBI je prije sedam godina znao da je Nassar optužen za seksualno uznemiravanje stotine gimnastičarki, ali unatoč tome su ga ostavili na slobodi pa je godinu dana nastavio zlostavljati mlade žene i djevojčice.

"Vrijeme je da FBI preuzme odgovornost", rekla je još jedna bivša gimnastičarka Maggie Nichols.

Vladina agencija ima šest mjeseci roka za odgovor na tužbu za odštetu, dok je ministarstvo pravosuđa prošlog mjeseca priopćilo da neće pokrenuti kaznene prijave protiv bivših FBI agenata koji nisu odmah pokrenuli istragu.

Njihova istraga započela je još u lipnju 2015., a dvije godine kasnije je nakon priznanja osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja i distribuiranja dječje pornografije.

Nassar je potom naknadno osuđen na čak 175 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja stotine gimnastičarki, među kojima je bila i Biles.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 05:09