StoryEditor
skijanje

Fantastična Zrinka Ljutić osvojila 2. mjesto! Za pobjednicom Shiffrin zaostala samo 14 stotinki

Piše desk  /  21.01.2024., 13:19h

Zrinka Ljutić ostvarila je najbolji rezultat karijere u Svjetskom kupu osvojivši drugo mjesto u slalomu u slovačkoj Jasni, samo dan nakon što je u veleslalomu na istom skijalištu bila četvrta. S vremenom 1:48.35 zaostala je 14 stotinki za pobjednicom Mikaelom Shiffrin, ali i ostavila sve ostale iza sebe.

Pet dana prije 20. rođendana Ljutić je odskijala izvrsnu prvu vožnju zaostavši 52 stotinke za vodećom skijašicom Svjetskoga kupa, ali i ostavivši sve ostale konkurentice više od 80 stotinki. U drugoj vožnji spustila se bez kalkuliranja i sigurno obranila prednost nad pratnjom te skoro dohvatila i Shiffrin, ali senzacionalna pobjeda ipak joj je izmaknula.

Treće mjesto pripalo je Šveđanki Anni Swenn Larsson, koja je za pobjednicom zaostala 81 stotinku, a za Ljutić 67. Samo je još Švicarka Camille Rast završila utrku unutar sekunde.

Dosad je najviše bila treća

Dosad je najbolji rezultat Zrinka Ljutić imala prošle godine kad je u Špindleruvu Mlynu zauzela treće mjesto u slalomu. Ove je sezone upala u crnu seriju u svojoj omiljenoj disciplini te nije završila niti jednu od prethodne četiri utrke, ali sve je naplatila u ovoj.

Zato u veleslalomu ima konstantno dobre rezultate ove sezone, koji su kulminirali u subotu četvrtim mjestom u Jasni. Dan kasnije prvi put u sezoni i drugi put u karijeri popela se na pobjedničko postolje te tako završila čaroban vikend u Slovačkoj.

Rezultati slaloma u Jasni:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:48.21

2. Zrinka Ljutić (Hrv) +0.14

3. Anna Swenn Larsson (Šve) +0.81

4. Camille Rast (Švi) +0.91

5. Melanie Meillard (Švi) +1.39

...

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:36