StoryEditor
davis cup

Evo što srpski mediji pišu nakon poraza od Hrvatske

Piše desk  /  03.12.2021., 22:46h
Hrvatska će četvrti put u svojoj povijesti igrati u finalu Davis Cupa nakon što je u polufinalu u Madridu s 2-1 pobijedila Srbiju predvođenu Novakom Đokovićem.

U Srbiji su vjerovali da s Đokovićem mogu do svog drugog Davis Cupa i prvog nakon 11 godina. Najbolji tenisač svijeta dobio je sve pojedinačne mečeve u ovogodišnjem izdanju, ali nije imao podršku kolega iz reprezentacije. 

"Srbija bez finala: Hrvati dobili konačnu bitku, ne može ni Đoković sve sam", naslov je Telegrafa koji piše da je Đoković u svakoj rundi bio iznevjeren ili natjeran da sve sam rješava u dva duela. "Nitko od ostalih članova srpske reprezentacije nije bio ni blizu dobrog izdanja."

Blic: Čestitke Hrvatskoj, bila je bolja

Kurir piše da je Đoković donio Srbiji jedini bod, a da je najbolji svjetski par Mektić/Pavić rastužio Srbe, prenosi Index.

"Glave gore, idemo dalje. Srbija nije uspjela, Hrvati u finalu poslije velike drame", naslov je Blica koji čestita Hrvatskoj na plasmanu u finale.

"Nikako ne treba očajavati, ova reprezentacija je stvorena za velika djela, ali nekad jednostavno nije do nas. Mnogi će se zapitati zašto je Krajinović igrao parove umjesto Ćaćića, ali ne smijemo ništa zamjeriti. Lako je poslije bitke biti general. Naši tenisači su htjeli najbolje, ali nisu uspjeli. Hrvati imaju najbolji par svijeta, ovo nije slučajno, bili su bolji i treba im čestitati. Znali su gdje treba udariti, a to je bio Krajinović koji je puno griješio."

Nova.rs: Lajovićeva sramota karijere. B92: Hrvatska osveta

"Novak ne može sam, Hrvatska je u finalu", naslov je portala Nova.rs koji piše da je Dušan Lajović doživio sramotu karijere porazom od Borne Goje u prvom meču. "Hrvat se čak na stranici ATP-a ne vodi kao profesionalac, a donio je prvi bod. Lajovićeva sramota karijere."

"Hrvatska se osvetila Srbiji za poraze u Splitu i Kraljevu", piše B92 i kao ostali srpski mediji navodi da Đoković u ovakvom formatu Davis Cupa ne može odvesti Srbiju do svjetskog trona.

U finalu u nedjelju Hrvatska će igrati protiv boljeg iz okršaja Rusije i Njemačke.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 21:19