StoryEditor
odlična godina

Evo što nas sve čeka u sportskoj 2022. Spektakl u Kataru bit će veliko finale godine

Piše desk  /  01.01.2022., 16:00h
Nakon sadržajne 2021. godine pred nama je još jedna godina puna sportskih događanja. Čekaju nas Svjetsko prvenstvo u nogometu, europska prvenstva u rukometu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Eurobasket, atletska prvenstva i brojni drugi veliki događaji. Evo popisa najvažnijih

SIJEČANJ

Početkom ovog mjeseca već tradicionalno ćemo u Zagrebu gledati utrke slaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji Svjetskog kupa u skijanju, a zatim ćemo paralelno pratiti velika sportska događanja. Hrvatski rukometni, ali i futsal reprezentativci igraju europska prvenstva, u Africi se igra Kup nacija, a u Australiji prvi Grand Slam sezone, prenosi Index.

Snježna kraljica (4. - 5.)

Afrički kup nacija u Kamerunu (9. siječnja - 6. veljače)

Europsko rukometno prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj (13. - 30.)

Australian Open (17. - 30.)

Europsko futsal prvenstvo u Nizozemskoj (19. siječnja - 6. veljače)

VELJAČA

Najbolji klub svakog kontinenta će se boriti za naslov svjetskog klupskog prvaka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Europu predstavlja Chelsea. Kreću i Zimske olimpijske igre, gdje će glavni hrvatski kandidat za medalju (ili medalje) biti Filip Zubčić. Tu je i spektakl američkog nogometa, Super Bowl, a Dinamo protiv Seville kreće u europsko proljeće.

Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo u UAE-u (3. - 12.)

Zimske olimpijske igre u Pekingu (4. - 20.)

Super Bowl (13.)

Dinamo u Europa ligi (17. i 24.)

OŽUJAK

Dva tjedna poslije završetka ZOI-ja kreću i Paraolimpijske igre, a nakon nikad uzbudljivijeg završetka prošle sezone željno ćemo iščekivati početak nove u Formuli 1.

Zimske paraolimpijske igre u Pekingu (4. - 13.)

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Beogradu (18. - 20.)

Formula 1, Velika nagrada Bahreina (20.)

TRAVANJ

Travanj neće biti pretjerano sadržajan, ali vrijedi istaknuti da se reli vraća u Hrvatsku.

Croatia Rally (21. - 24.)

SVIBANJ

U svibnju nas čeka rasplet najjačih svjetskih nogometnih liga, ali i nikad uzbudljivijeg HNL-a. Tu su i finala europskih klupskih natjecanja, ali i Svjetsko prvenstvo u Fukuoki na kojem će nastupiti hrvatska vaterpolska reprezentacija.

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Japanu (13. - 29.)

Finale Lige prvaka u Sankt-Peterburgu (28.)

Roland Garros (28. svibnja - 11. lipnja)

LIPANJ

U lipnju ćemo, prije nego li nogometaši odu na odmor, gledati čak četiri utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija - dvije s Francuskom i po jednu s Austrijom i Danskom. Krenut će i NBA finale, kao i Mediteranske igre u Alžiru te Wimbledon.

NBA finale (2.)

Hrvatska u Ligi nacija (3. - 13.)

Mediteranske igre (25. lipnja - 5. srpnja)

Wimbledon (27. lipnja - 10. srpnja)

SRPANJ

Srpanj neće obilovati uzbuđenjima, ali tu su Tour de France i kraljica sportova, atletika. U srpnju bi trebala početi i nova sezona HNL-a.

Tour de France (1. - 24.)

Svjetsko prvenstvo u atletici u Eugeneu (15. - 24.)

KOLOVOZ

Manje od mjesec dana proći će između SP-a i EP-a u atletici, a manje od tri mjeseca između SP-a i EP-a u vaterpolu. Splitska Spaladium arena bit će domaćin europske vaterpolske smotre. Očekujemo uspjehe i hrvatskih veslača na EP-u.

Europsko prvenstvo u veslanju, Njemačka (11. - 14.)

Europsko prvenstvo u atletici, Njemačka (15. - 21.)

Europsko prvenstvo u vaterpolu, Split (27. kolovoza - 10. rujna)

US Open (29. kolovoza - 11. rujna)

RUJAN

Prvi put nakon pet godina i Eurobasketa 2017. gledat ćemo hrvatsku košarkašku reprezentaciju na jednom velikom natjecanju. Češka, Gruzija, Njemačka i Italija domaćini su EP-a, a Hrvatska uvodnu skupinu igra u Milanu protiv domaćina Italije, Grčke, Ukrajine, Estonije i Velike Britanije. Veslači idu na Svjetsko prvenstvo, a nogometna reprezentacija igra posljednje dvije utakmice Lige nacija.

Eurobasket, Češka / Gruzija / Njemačka / Italija (1. - 18.)

Svjetsko prvenstvo u veslanju, Češka (18. - 25.)

Hrvatska u Ligi nacija (22. i 25.)

LISTOPAD

Listopad će biti krcat klupskim nogometnim utakmicama. Grupne faze europskih natjecanja završit će već u prvom tjednu studenog pa će se dotad igrati u rasporedu gušćem nego ikad.

STUDENI I PROSINAC

Svi znamo što nas čeka u studenom. U neuobičajenom terminu započet će Svjetsko prvenstvo u nogometu u Kataru. Hrvatska će protivnike u skupini saznati 1. travnja. Uoči SP-a u nogometu europsku će broncu braniti hrvatske rukometašice, a u tom će se periodu igrati i finale Davis cupa.

Europsko prvenstvo za rukometašice, Slovenija / Crna Gora / Makedonija (4. - 20.)

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru (21. studeni - 18. prosinca)

Davis cup finale

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:49