StoryEditor
euro za rukometaše

Evo što čeka Hrvatsku u nastavku prvenstva: Svaka utakmica je jako bitna

Piše desk  /  13.01.2024., 10:58h

Hrvatska je u prvom kolu Europskog prvenstva razbila Španjolsku rezultatom 39:29. Ova pobjeda je veliki zalog za nastavak turnira, no daleko od toga da nam ona išta osigurava.

Hrvatsku sada čekaju dva na papiru lakša susreta u grupi protiv Austrije i Rumunjske. Prvo nas čeka Austrija u nedjelju 14.1., dok dva dana kasnije igramo protiv Rumunjske. U tim utakmicama je bitno ući bez opuštanja i s dvije pobjede osigurati dva boda u idućoj grupi.  Tamo bi gol razlika mogla igrati ključnu ulogu zbog potencijalnih "trokuta" te je utoliko važnije što je Hrvatska došla do toliko uvjerljivog slavlja, pišu Sportske novosti.

Tamo nas gotovo sigurno čekaju Njemačka i Francuska iz grupe A, dok je teško predvidjeti tko će iz grupe C doći u Köln. U toj grupi su Mađarska, Crna Gora, Island i Srbija. Iz te grupe sa šest reprezentacija, dvije najbolje prolaze u polufinale, dok treća momčad igra utakmicu za peto mjesto.

Najbolja najava prvenstva

Podsjetimo, u prvom kolu, protiv objektivno najjačeg protivnika naše skupine, Španjolske, ex-Kauboji su poput konkvistadora pregazili snažne Španjolce i tak na najbolji mogući način najavili prvenstvo.  Ivan Martinović proglašen je igračem utakmice s osam postignutih pogodaka, a isto toliko je puta mrežu pogodio sjajni Mario Šoštarić.

Pet golova je upisao Tin Lučin, a po tri su postigli Zvonimir Srna i Luke Lovre Klarica. Matej Mandić je u drugom dijelu imao pet obrana, a Filip Ivić je u prvom dijelu obranio tri šuta. U španjolskoj reprezentaciji je osam golova postigao Aleix Gomez Abello. Španjolski vratari su imali samo jednu obranu.

Zanimljivo, dosad je naša najveća pobjeda protiv Španjolske bila 32:22 na Svjetskom prvenstvu 2009. u Zagrebu. U petak nismo dostigli rekord, ali smo Španjolcima vratili za finale istog ovog natjecanja iz 2020. godine

Dnevnik.ba

 

27. travanj 2024 23:40