StoryEditor
otkrio bivši trener

Evo koliko je zaradio NK Široki Brijeg od Dinamovog prava prvootkupa igrača

Piše Desk  /  18.11.2021., 14:25h
NK Široki Brijeg zaradio je preko 12 milijuna maraka u posljednjih deset godina otkako je Dinamo imao pravo prvootkupa igrača, potvrdio je bivši trener Širokog Brijega Toni Karačić gostujući u podcastu Indirekt.

Izdvojio bih ovaj zanimljiv podatak. Dinamo je imao pravo na otkup igrača Širokog Brijega, od Marića, Zakarića, Menala, pa sada Drlje, a na njihovom pravu prvootkupa je Široki u posljednjih deset godina zaradio preko 12 milijuna KM, rekao je Karačić.

Govorio je i o Omladinskoj školi NK Široki Brijeg.

Kada pričamo o proračunima koje imamo za omladinske škole, pričajući izravno na primjeru Širokog Brijega, kojeg najbolje poznajem, on iznosi 350.000 KM na godišnjoj razini. Kada se gleda iz nekih perspektiva to izgleda kao dobar novac, ali kada se stvari usporede, pa se uzme u obzir da je to klub koji ima svoj kamp, veliki broj svojih igrača u prvoj ekipi, kao i veliki broj igrača koje su transferirani vani u odnosu na većinu klubova u Bosni i Hercegovini koji to nemaju, dođemo to zaključka da je to količina novca koja može samo držati glavu iznad vode, objasnio je Karačić i dodao:

Ta ulaganja moraju biti duplo veća, kako bi se osigurali puno bolji uvjeti, kako trenerima tako i samoj djeci koja treniraju. Jamčim da bi u tom slučaju puno veći broj kvalitetnijih igrača izlazio jer bi se mogli raditi selektivni procesi, a ne da u tim pogonima trenira tko hoće, već oni koje se odabere.

Karačić je govorio i o svojim mandatima na klupi Širokog Brijega u Premijer ligi BiH, omladinskim reprezentativnim kategorijama, te mnogim drugim zanimljivim temama.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:41