StoryEditor
financijska inekcija

Evo koliko je Borna Gojo zaradio plasmanom Hrvatske u finale: Više nego u čitavoj karijeri

Piše Desk  /  06.12.2021., 07:43h
Hrvatska i Rusija osigurale su plasman na završni turnir 2022., pozivnice idu Srbiji i V. Britaniji.

Hrvatska i Rusija mogu se već pripremati za završni turnir Davisova kupa sljedeće godine jer finalisti imaju taj privilegij da su nagrađeni izravnim plasmanom, piše Večernji.hr.

Određene su i reprezentacije koje će dobiti pozivnice, to su Srbija (ponajviše zbog Novaka Đokovića) i Velika Britanija (zbog tradicije), a svi ostali će u kvalifikacije.

Ako vas baš zanima, 4. i 5. ožujka sljedeće godine sučelit će se: Francuska - Ekvador, Španjolska - Rumunjska, Finska - Belgija, SAD - Kolumbija, Nizozemska - Kanada, Brazil - Njemačka, Slovačka - Italija, Australija - Mađarska, Norveška - Kazahstan, Švedska - Japan, Argentina - Češka i Republika Koreja - Austrija.

Pobjednici idu na završni turnir, poraženi u Svjetsku skupinu I. Broj sudionika završnog turnira smanjuje se s 18 na 16, a korigirat će se i sustav natjecanja na završnom turniru, reprezentacije će sljedeće godine biti podijeljene u četiri skupine po četiri, u četvrtfinale ulaze po dvije najbolje iz svake skupine.

Hrvatskom teniskom savezu bi nastup u madridskom finalu trebao donijeti financijsku injekciju u iznosu od 730.000 eura.

Igrači će između sebe podijeliti 1,53 milijuna eura i posve je izvjesno da će Borna Gojo zaraditi više nego što je uprihodio u dosadašnjem dijelu karijere, a to je iznos od 166.000 eura, točnije 188.009 dolara (jer se zarade tenisača službeno računaju u američkim dolarima).

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:59