StoryEditor
transferi

Evo kolika je Gvardiolova klauzula: Ako je netko plati postat će najskuplji Hrvat, stoper, ali i najveći transfer Bundeslige

Piše desk  /  21.12.2022., 13:56h

I uoči Svjetskog prvenstva u Katru, Joško Gvardiol (20) bio je jedan od najtraženijih mladih igrača. Pitanje je trenutka kada će mahati u dresu nekog europskog velikana, red je sve duži, a i odšteta sve veća.

Više nije niti dvojba hoće li postati najskuplji stoper u povijesti, samo je pitanje hoće li ta cifra ići preko 100 milijuna eura. 

Chelsea ga je ovog ljeta htio dovesti za vrtoglavih 90 milijuna eura čime bi srušio rekord Harryja Maguirea. No, ni Leipzigu, a ni Jošku nigdje se ne žuri. Njemački klub glatko je odbio ponudu jer znaju da će sljedećeg ljeta moći izvući još više.

Vrlo vjerojatno će tu ostati do ljeta, ako na zimu ne sjedne neka basnoslovna ponuda, no otkrila se i Joškova otkupna klauzula, pišu 24sata

Ona će se aktivirati tek 2024. godine i iznosit će 110 milijuna eura. 

Ako netko ponudi više od toga, što je vrlo moguće, njemački klub gotovo sigurno bi ga mogao pustiti i ranije.

Bio bi to, ne samo najveći transfer u povijesti kluba, već i u povijesti Bundeslige. Uz to i najskuplji transfer jednog Hrvata i stopera. 

Jedan od kandidata, a i može platiti taj iznos, je Manchester City. Kako je pisao Alfredo Pedulla, navodno se iznos kreće oko 130 milijuna eura, uz bonuse. Ne bi štedjeli ni na plaći. Joško bi primao godišnje oko 12 milijuna eura, tvrdi isti novinar. 

Hrvatski reprezentativac vrijedi na Transfermarktu 60 milijuna eura, ali svi nogometni stručnjaci i skauti svjesni su kako će ta brojka vrlo brzo skočiti i na 100 milijuna eura. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:46