StoryEditor
zagreb i dubrovnik

Europsko prvenstvo u vaterpolu igrat će se u Hrvatskoj

Piše desk  /  17.11.2023., 13:48h

Hrvatska će biti domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu, potvrdio je Hrvatski vaterpolski savez na službenim internetskim stranicama. Natjecanje će se održati od 4. do 16. siječnja 2024., a započet će natjecanjima po skupinama kojima će domaćin biti Zagreb i Dubrovnik.

"Nakon spektakla u Splitu i osvajanja zlata na tom Europskom prvenstvu dobili smo prigodu ponovo organizirati najveće kontinentalno natjecanje. Domaćini će biti Dubrovnik i Zagreb, trofejni centri našeg najtrofejnijeg sporta", rekao je izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić i dodao: 

"Ovo natjecanje je ujedno i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo u Dohi u veljači 2024., ali Europsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku također nudi i jedno mjesto za Olimpijske igre u Parizu. Znamo što se od nas očekuje i dat ćemo sve od sebe da ponovimo, kako organizacijski tako i rezultatski uspjeh prijašnjih naših europskih prvenstava, Zagreba 2010. i Splita 2022."

Utakmice po skupinama će se igrati u Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u bazenu Gruž, u Dubrovniku. Hrvatska svoje utakmice igra u Dubrovniku. 

Raspored Hrvatske u grupi:

4. siječnja 2024.: Hrvatska - Španjolska 

6. siječnja 2024.: Hrvatska - Francuska

8. siječnja 2024.: Hrvatska - Crna Gora

"S velikim zadovoljstvom mogu najaviti da je Hrvatska dobila organizaciju velikog natjecanja kakvo je Europsko prvenstvo. Uslijed ratne situacije koja se dogodila u Izraelu, Hrvatski vaterpolski savez uz veliku pomoć Vlade Republike Hrvatske uspio je dobiti domaćinstvo iznimno bitnog nadmetanja", prokomentirao je dodjelu organizacije Hrvatskoj i izbornik Ivica Tucak te dodao:

"Vjerujem da ćemo imati snage ponoviti spektakl koji je bio u Splitu prije malo više od godinu dana. Sa sportske strane mi ćemo napraviti sve kako bismo postigli vrhunski rezultat. Uz pomoć navijača u Dubrovniku i Zagrebu, vjerujem da ćemo to i uspjeti."

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:59