StoryEditor
slavlje

Euforični saudijski navijač nakon gola za 2:1 iščupao kućna vrata i bacio ih u dvorište

Piše desk  /  23.11.2022., 07:34h

U susretu 1. kola skupine C Svjetskog nogometnog prvenstva Saudijska Arabija je na stadionu Lusail senzacionalno svladala Argentinu s 2-1 (0-1).

Povela je Argentina golom Lionela Messija (10´, 11m), no početkom drugog poluvremena su Saleh Al-Shehri (48) i Salem Al-Dawsari (53) kreirali preokret.

Prema očekivanju, dvoboj jednog od glavnih favorita za svjetski naslov Argentine i jedne od najslabijih reprezentacija na svjetskoj smotri Saudijske Arabije u prvom je poluvremenu nalikovao na igru "mačke i miša". Igralo se praktički samo na polovici terena koja je pripadala azijskoj reprezentaciji, a Argentina je i povela u ranoj fazi utakmice.

U prvom poluvremenu čak je tri pogodaka poništeno, dvaput je zabio Lautaro, jednom Messi, a sudac je reagirao svaki put radi zaleđa. I onda je uslijedila senzacija u drugom poluvremenu. Nastavak utakmice krenuo je potpuno neočekivano i Saudijska Arabija je u prvih osam minuta ostvarila potpuni preokret. U 48. minuti Al-Buraikan je sjajnom okomitom loptom "rasparao" argentinsku obranu, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Al-Shehri koji je potom izbjegao blok Romera i pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Martineza.

Samo pet minuta potom Al-Dawsari je fenomenalnim udarcem pogodio gornji lijevi kut Martineza za prednost Saudijske Arabije. Argentinci nisu dobro očistili jedan centaršut, Al-Dawsari je prihvatio loptu na rubu kaznenog prostora i potom si s dva driblinga stvorio prostor za neobranjivi udarac.

Ovako su preokret doživjeli navijači Saudijske Arabije. Jedan od njih je razvalio kućna vrata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:06