StoryEditor
premiership

Englezi sve više kritiziraju Gvardiola: Nedostaje mu nogometne inteligencije

Piše desk  /  14.01.2024., 10:39h

Manchester City je na gostovanju pobijedio Newcastle 3:2 u 21. kolu Premier lige. Bernardo Silva doveo je City u vodstvo u 26. minuti, no Alexander Isak i Anthony Gordon u 35. i 37. pogodili su za preokret. Međutim, momčad trenera Pepa Guardiole u drugom poluvremenu došla je do pobjede zahvaljujući golovima Kevina De Bruynea iz 74. i Oscara Bobba iz 91. minute.

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijeli susret za mančestersku momčad, koja se nalazi na drugom mjestu engleskog prvenstva s 43 boda, dva manje od vodećeg Liverpoola. Evo što su engleski mediji pisali o Gvardiolovom i Kovačićevom nastupu, prenosi Index.

Manchester Evening News: Gvardiol nije bio dobar u obrani i Newcastle je to iskoristio

Manchester Evening News je Gvardiolu dao ocjenu 5, a Kovačiću 6. O Gvardiolu su napisali: "Ova utakmica činila se kao sažetak njegove sezone. Odigrao je nekoliko dobrih lopti prema naprijed, ali nije bio dobar u obrani i Newcastle je to iskoristio."

O Kovačiću pišu: "Naporno je radio i zaslužio mjesto u momčadi iako nije konstantno uspijevao pomoći momčadi u zadržavanju kontrole."

Goal: Gvardiolu nedostaje nogometne inteligencije

Goal je Gvardiola ocijenio s 5, a Kovačića sa 6. "Gvardiol je imao par dobrih trenutaka, ali i dalje mu nedostaju bolje pozicioniranje i nogometna inteligencija", napisao je Goal o Gvardiolu, dok za Kovačića navodi: "Fantastično je pokretao igru, trebalo mu je jako malo vremena kako bi se priviknuo na Cityjev stil."

90min: Kovačić nije mogao pratiti tempo utakmice

Engleski medij 90min je obojici dao ocjenu 5. "Gvardiolu nije bilo lako protiv Almirona. Ovo je još jedan dokaz da nije lijevi bočni", napisali su o hrvatskom talentu. "Kovačić nije mogao pratiti tempo utakmice. Newcastle ga je jednom-dvaput iznenadio svojim presingom", napisali su o veznjaku.

Eurosport i Daily Mail dali ocjene 

Eurosport je Gvardiolu i Kovačiću dao 7, bez detaljnijeg opisa, dok ih je Daily Mail ocijenio sa 6 za Gvardiola i 6.5 za Kovačića.

Gvardiol je u ljeto 2023. stigao u City iz RB Leipziga za 90 milijuna eura i time postao najskuplji branič u povijesti. Ovo mu je bio 24. nastup za Guardiolin sastav. Ima jednu asistenciju. Kovačić je, pak, došao iz Chelseaja u transferu vrijednom 29 milijuna eura i dosad je također zaigrao u 24 utakmice, pritom postigavši jedan i namjestivši jedan gol.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:50