StoryEditor
treneri kratkog vijeka

Englezi se smiju Bilićevoj šali na račun vlastitog kluba. Predsjedniku se vjerojatno nije svidjela...

Piše desk  /  12.11.2022., 08:07h

Pozzo je poznat po ekstremno maničnim smjenama trenera, a Englezi pišu kako je Bilićev ugovor na 18 mjeseci bliži ugovoru na 18 dana.

Slaven Bilić se sa svojim Watfordom vratio pobjedama u Championshipu prije tri dana. U zaostaloj utakmici devetog kola druge engleske lige na domaćem je terenu svladao Reading 2:0 i tako se popeo na peto mjesto prvenstvene ljestvice sa šest bodova manje od prvoplasiranog Burnleyja.

Danas ga čeka vrlo važno gostovanje kod Bristol Cityja. Eventualnom pobjedom Bilić bi mogao napraviti dodatan korak prema vrhu lige i povratku u elitu. Na pressici uoči utakmice hrvatski je trener uspio oduševiti englesku javnost, a šala koju je zbio na račun kluba koji vodi postala je viralna.

Naime, trener Bristol Cityja je Nigel Pearson, bivši trener Watforda. Na pitanje hoće li mu činjenica da igra protiv bivšeg trener Watforda predstavljati problem, Bilić je odgovorio: "A tko to nije vodio Watford?", prenosi Index Sport.

Bilić je na novom poslu naslijedio Roba Edwardsa, koji je na klupi kluba iz predgrađa Londona izdržao svega deset ligaških utakmica. To nikoga ne treba čuditi jer vlasnicima Watforda, obitelji Pozzo, promjene trenera nisu ništa novo.

Riječ je o klubu koji je u eri od 2012., kada ga je preuzeo talijanski biznismen i menadžer Gino Pozzo, do danas proživio neke od svojih najslavnijih dana, barem kada je riječ o elitnom razredu engleskog nogometa. Watford je u engleskim okvirima mali, takozvani jojo klub koji stalno seli iz druge u prvu ligu i nazad, ali je u sezoni 2018./2019. stigao do finala FA kupa drugi put u povijesti.

Iako je Championship bogata liga, a klub ima realnu šansu za borbu za promociju u viši rang, Slaven Bilić je ušao u vrlo riskantan posao. Naime, Pozzo je poznat po ekstremno maničnim smjenama trenera, a Englezi pišu kako je Bilićev ugovor na 18 mjeseci bliži ugovoru na 18 dana.

Treneri Watforda u zadnje tri godine i broj utakmica na toj poziciji:

1. Javi Gracia (66 utakmica)

2. Quique Sanchez Flores (12 utakmica)

3. Nigel Pearson (22 utakmice)

4. Vladimir Ivić (22 utakmice)

5. Xisco Munoz (36 utakmica)

6. Claudio Ranieri (14 utakmica)

7. Roy Hodgson (18 utakmica)

8. Rob Edwards (10 utakmica)

9. SLAVEN BILIĆ

 

Standings provided by Sofascore

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 10:00