StoryEditor
hrvatska u-21 reprezentacija

Englezi se dive Dinamovom dragulju: "Fenomenalno, ovo se ne brani"

Piše desk  /  29.03.2023., 13:17h

Hrvatska U-21 reprezentacija je u Londonu na Craven Cottageu pobijedila Englesku 2:1 u prijateljskoj, pripremnoj utakmici za Euro krajem lipnja. Engleska je na njemu favorit, ali kako ističu mediji u toj zemlji, nakon što je njihova reprezentacija pobijedila Njemačku, Italiju te u subotu Francusku, i to 4:0, protiv Hrvatske je izbornik Lee Carsley zamijenio čak 10 igrača u odnosu na spomenuti trijumf.

Guardian piše da je Engleska bolje otvorila meč, ali je Hrvatska povela. "U 34. minuti debitant Rico Lewis dobio je žuti karton jer je izvan kaznenog prostora srušio Lukasa Kačavendu. Martin Baturina namjestio je loptu na 20 metara od gola te ju je preko živog zida superiorno zavrnuo, neobranjivo, uz samu bližu vratnicu Jamesa Trafforda. Njega je na poluvremenu zamijenio debitant Josh Griffiths.

No njegov prvi zadatak bio je i najteži. Luke Thomas je nespretno srušio Matiju Frigana u kaznenom prostoru, a Dion Drena Beljo je kulerski poslao loptu u jednu te Griffithsa u drugu stranu za udvostručenje vodstva Hrvatske. Novi golman Engleske ipak je sjajno obranio velike prilike Kačavende i Gabrijela Vidovića. S druge strane, Dominik Kotarski je fenomenalno skinuo udarac glavom Morgana Gibbs-Whitea, ali nije mogao i njegov penal za konačnih 1:2."

BBC također ističe da je Engleska bila bolja kada je Hrvatska povela. "Gosti su prvi gol postigli suprotno tijeku utakmice. Za to je zaslužan Martin Baturina. Zakucao je loptu iz slobodnjaka u lijeve rašlje. Golman Engleske nije imao nikakve šanse."

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 16:26