14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Ivo Grbic, Zlatko DalicGORAN STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
hrvatski vratar

Emotivni Grbić posvetio pobjedu svom ocu: "Nadam se da je sretan gore na nebu"

Piše desk  /  14.11.2021., 19:03h
Autogolom Kurjdašova hrvatska nogometna reprezentacija pobjedila je Rusiju na rasprodanom Poljudu i tako osigurala izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Sjajnu utakmicu odradio je mladi vratar Ivo Grbić koji sačuvao hrvatsku mrežu i tako pomogao našim reprezentatvcima u ispunjenju cilja - odlasku u Katar.

"Vjerovali smo svi, nije bilo lako. Znali smo da će biti teška utakmica, da trebamo biti strpljivi, ali evo na kraju presudila je naša volja, želja i upornost. Uspjeli smo zabiti pogodak i zasluženo se izravno plasirati u Katar", kazao je Grbić za Novu TV.

Uvjeti za igru u drugom poluvremenu su bili jako teški, teren je bio natopljen vodom što je išlo u prilog ruskim nogometašima.

Ovo je bio prvi Grbićev nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na njegovom Poljudu gdje je započeo svoju nogometnu karijeru. Ovo je mogla biti potencijalno teška utakmica za Grbića, ali se sjajno snašao.

S Grbićem je stigla garda novih, mladih igrača koji bi puno toga dobroga mogli donijeti našoj reprezentaciji u Kataru.

"Možemo puno očekivati, mislim da je izbornik dobro složio ovu kombinaciju mladih i starijih igrača. Mislim da možemo daleko".

Za kraj, Grbić je posvetio pobjedu svom pokojnom ocu.

"Ovu pobjedu posvećujem mom pokojnom ocu, znam da je to sanjao cijeli život. Danas mi se to ostvarilo i nadam se da je gore na nebu sretan", zaključio je.

Dnevnik.ba

04. prosinac 2022 09:34